sambut birthday semasa rusuhan....=D


x blh nak online semasa kat mesir, so I just copy and paste what I wrote in my notebook on that day...

Lg beberapa minit, dah tamat birthday aku….hari birthday yg menyedihkan, no cake, keadaan huru-hara, and yang paling sedih tak dapat berhubung dengan family, especially ibu, angah, ayah, faiz, aiman…bian hae…


Mesti wall facebook dah penuh dengan wish birthday….mcm mana diorang kat malaysia? Diorang ingat aku tak? And hari ni aku buat something yang paling aku benci dalam hidup….tinggalkan housemates aku, syida, syakiey, kayla….sebab atas arahan BKAN Pahang, aku kena keluar dari umah and berkumpul kat BKAN…and saat yang….tak tau nak cakap macam mana, aku nampak mata syida berair mase aku nak keluar, sebelum sempat kluar dari umah, diorang nyanyikan lagu happy birthday!!


That’s da most wonderful present for today, and mase tengah kelam-kabut uruskan hal kwn yang nak ditempatkan kat BKAN…tiba2 kak pqah call…n wish…happy birthday!!! Bila tengok dari luar tingkap keadaan yang huru-hara, teringat suasana kat malaysia, and setiap kali birthday aku rasa bahagia, tak pernah aku sambut birthday tanpa kek, and tiba2 keluar dari mulut ak, 'Bie, nak kek'mungkin bie faham perasaan aku masa tu, dia terus peluk aku n juz 1 word 'sabar..'


Bila dan makin lama hidup ni…akan wujud 1 perasaan dalam diri…no need to demand too much, sebab perkara yang kecik pun dah boleh buat diri jadi happy….tu hadiah yang paling berharga untuk hari ni…



haaa~~ ni hadiah birthday dari muna & sakinah!!! walaupun hanya twinkies and gula-gula Halls...weyh, waktu tu catuan makanan kot, sebiji gula-gula pun boleh kongsi 2 orang tau, sangat berharga....waktu macam ni pun, dyorang ingat lagi kat kte...touching~~~


Comments

Liana said…
alhamdulillah. bersyukur kawan2 di sana masih mengingati hari lahir hana dan walaupun birthday kali ni x mewah, tp hari lahir inilah yg akan hana igt untuk selamanya. this is also the time hana learned how to value little and petty-seeming things. a very very great lesson indeed. Allah has arranged this for you and now hana should praise Him. =)

kak sgt lega hati hana digested tht day in a very good and positive manner. iAllah, you have matured even more!

salam sayang dr benua amerika utara..hehe.. love!!!
alhany said…
kte pon tacing gak~~hahahha
ana. soorry kite xtau pn hari ana dtg imarah tu beday ana. maa'lish.

kite dh teringat kat Jeddah, tp rase cm kejam lak nk wish waktu tu.


Lots of soooory, Happy belated my very cute ana :)

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*