Posts

Showing posts from April, 2012

jawap soalan, *PIANO*

Image
Salam~Biar aku teka ni...syuhada_Ada ke? yang pernah komen tu ke?
Ade 3 tanda soal kat situ, jawapan macam nak kena terang panjang-panjang.
1st, aku ambik kelas piano sejak tahun lepas (I'm still a beginner). Waktu tu memang totally zero tak tau pun Middle C tu kat mana. LOL! Aku belajar basic kat Associated Board of Royal School Music (ABRSM), branch Royal School of Music, London. Ini kat mana-mana negara pun ada, termasuklah Malaysia. Lagi satu yang popular under Trinity College of Music. Tapi dah nama pun 'school', memang tak boleh lari la daripada silibus & exam. Tak sesuai untuk orang yang tak suka dikongkong macam aku..pendek kata 'B.O.S.A.N'. Ini adalah salah satu sebab aku keluar dan bertukar arah ke tempat lain, cikgu piano aku yang lagi cool, lagi hebat dan inspiring. Pernah menuntut di Trinity College of Music in London dan yang paling COOL ade ijazah dalam Pharmacy. *Salute!
2nd, berapa lama masa yang di ambil untuk adapt dengan semua chords? Ok, kat …

Xie xie ni.

Image
Salam..
Lepas kelas Anatomy, ade orang cuit dari belakang.. hulur 1 gulung kertas lukisan berserta dengan surat..dan paling penting..COKLAT!!
Dan...orang itu adalah Secret Admirer!!! *jaw dropping..

Tak...tak..tipu je...tu kawan aku la.......Dhuha zaini!

Dia lebih faham apa yang aku rasa kot, sebab kteorang pernah lalui bersama..
Selepas program C.O.O.L, aku hulurkan dia buku nota aku,
'tulis something please' 'tak nak la, tak tau nak tulis apa'
Tak tau nak tulis apa.... ceh! padahal the next morning, aku dapat 3 in 1, dah macam shampoo..lukisan yang ade ucapan tu boleh tampal kat dinding.. =D coklat untuk penghasilan serotonin. Speechless, yup!

'Takpe kalau orang lain tak yakin dengan awak, tapi jangan sampai awak tak yakin pada diri sendiri'
yang....yang....bagi aku susah. Dan cikgu piano aku dah start kenal perangai aku ni..lol!
cikgu piano: 'If you want something, go get it'
dia siap tulis sebesar-besar buku muzik aku lagi. =D