Posts

Showing posts from January, 2011

hmm....bersyukur?

ok2...anatomy....dh lps...sedikit lega....but but...oh my God!!! i think i didn't give my very best la!!! mcm siot jek~~~ aish!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *kak liana & kak ct, part ni xde catwalk dh ya..
ok2...back to the topic, hmm....klau kte ad perasaan mcm ni, is dat means kte x rse brsyukur? i mean, klau sy x jmpa page psl lymph nodes tu pg td, mesti tak dapat jawab bahagian label tu...or, kalau tak t'ingat blik psl musculocutaneous artery, mesti dah salah dah bahagian tu...n trnmpak slh tnda pd soalan no.2 tu...that means, Allah dh tolong kan? takkan brlaku sesuatu tu tnpa keizinan Allah...or is that means, Allah nk tunjuk....i should strive harder and put more effort for da next paper?
"Apa jua nikmat yang kamu peroleh, maka ia datangnya daripada Allah." (QS. an-Nahl: 53)
"Sesungguhnya Allah sentiasa melimpahkan kurnia-Nya kepada manusia (seluruhnya), tetapi kebanyakan manusia tidak bersyukur." (QS. al-Baqarah: 243)
"Dan (ingatlah juga), tatkala Tuhanm…

cara hilangkan stress masa hari exam~~

salam,
cara ni digunakan masa exam physiology, subjek yang palinggggggggg.......*faham2 je la
masa nak cari meja sendiri, bayangkan konon-konon tengah atas runway, jalan dengan penuh confident, straight muka paras 90 darjah, horse-walk, cat-walk duck-walk, suka ati korang la..jadi cam ala-ala model la konon..lepas tu ada la kawan yang menyapa..'huish~~ ana~~~' lepas dah jumpa meja, duduk ala-ala cam princess princess Mia dalam Princess Diaries..lepas dah duduk, gelakkan diri sendiri...gedik nak mampus!! hahaha!!
kalau malu, buat secara berjemaah, nak buat secara berkumpulan, kumpul 4 orang (boleh wat dengan housemates)..lepas tu, masuk sebaris 4 orang..jalan kat tengah-tengah..pendek citer, buat ala-ala F4 dalam citer Boys Over Flowers tu...kalau nak bagi hot lagi, pasang lagu 'almost paradise' Boys Over Flowers OST...muahaha!!! sure gempak..*kalau berani
p/s: sebarang feedback yang korang dapat lepas buat ni, tanggung sendiri kak ct boleh try~~

hujan~~

salam.....
td tengah tasmid kat kelas ustazah karimah (uuuu~~ promote ustazah).... tiba-tiba hujan dengan lebatnya turun....walaweyh~~ aku dengan enon buat muka jakon (jakon tu--wat muka lok-lak dengan mulut ternganga sampai boleh bawak kluar masuk penumbuk), macam baru first time tengok hujan turun...
huhuhu~~ ustazah pun suruh stop kejap untuk baca doa....orang kata elok berdoa masa hujan...huhuhu.....tapi benda ni bertentangan plak kat m'sia....klau kt m'sia, hujan turun jek...'BAJU AKU KAT AMPAIAN!!!)
p/s: kehebatan ustazah karimah (bekas engineer, ade 3 anak-dentist, doctor,engineer) cukup 1 set....huhu~~ applause!!!!

new year+mid year exam

salam
*while listening to Glee-Don't stop believing

new year.....hmm....new year ya....mission to be accomplished?? to find mr.right?? booooyaa!! gi blah ko sekarang farhana
1) berjaya memasak dengan jayanya seperti orang normal *nampak sangat ak abnormal
2) cuba sedaya upaya untuk penuhi wish list dr adik2 ak...hmm....korang ingat kakak ni santa clause ke ape...
3) berjaya yakinkan ayah, yg anak dara dia ni boleh bawak kete...
4) mumtaz!! hmmm......pure mumtaz?? adeehh~~~ no need to be mentioned kan...
hmm....the rest? hmm.....byk sgt la...
ok! 17 hbln...start mid-year exam.....start dgn physiology.........uuuuuu~~ sekarang idup seharian pn semuanya ade term medic...
cth:ak cabut ko pnyer radial nerve kang.... kayla makan sayur!! folic acid---maturation of RBC, ad fibre tolong!! ak kna exopthalmus yg ko terlebih adrenalin ni pehal...ak bg propanolol kang... ko nak ke x nak? all-or-non law... eh, x blh msukkn terus yogurt tu, nt diffusion jd, lembik r buah.…

*wink2....

salam.... =D
sempena mid-year exam ni...semakin lama ya ak dating dgn en.buku2...
kamu!! (physio) kamu!!! (anat) kamu!! (biochem) & kamu!! (histo) kali ni je I dating ngn u taw...winter break nnti....krim slm~~ =P
sbgai pmbakar semangat utk ak menahan trcongok mengadap muka2 encik di atas...muahaha!!! ade plan baru~~~ plan yg akn start mula winter break nanti!!! =D yea..yea~~ cme esok adalah penentu utk plan tu jd ke x, special thanks to syakiey!!! kau la pujaan hatiku~~...tp yg penting x prgi Sinai la... u must be true to your heart~~ singing~~ lalalala~~ =D
p/s: lame dh ak nk ckp psl ni....hari tu kan.....kak ct kan....buatkan puding roti utk kte....sedap~~~~ x smpat nk tgkp gmbr dh hbis dh....