Posts

Showing posts from April, 2011

to 'you' part 3: Last farewell

Image
ok, i should post this before post pasal 'kek coklat ngan kantaloob' tu, *nafsu makan punyer pasal, beriya nak gebang-gebang kat orang*
kalau ade orang yang baca post tu... mesti ade yang akan cakap...
'eeii, come on la, move on je la' 'kecoh r ko nak post kat blog, this is public, ko nak 1 dunia tau pasal ko ke' 'owh, sian ke iyee~'
look, aku bukan saja2 nak post kat blog pasal kisah dongeng hikayat the so-called mushy lovey dovey walah! story. boleh je aku nak tulis senyap-senyap pastu simpan dalam lappy. sebab.. to 'you' yang aku maksudkan sebelum ni..saya tau anda baca blog saya, and saya buat post tu supaya anda dapat tahu ape yang saya nak bagitahu n jelaskan dengan se clear2 nye during the moment u left me...*macam nak lepas perasaan la*
kadang-kadang terbayang, macam mane kalau 'you' tiba-tiba muncul balik? adakah perasaan akan sama macam macam Daniel Radcliffe propose aku? selepas berfikir n berfikir...aku kena tamatkan perkara ni... …

surirumah hebbak!!!

Image
ape maksud, suri rumah hebbak (slanga org terengganu)? bermaksud, masak tak gne bahan instant!! oh yeah!!! sebab sebelum ni, aku buat kek coklat guna instant
tengah2 busy prepare untuk final exam...practical, written, spotting, n blablabla....sempat la ak cuit2 Pah, mintak dia tolong ajar camne nak wat chocolate moist cake!! hew..hew...bahan2nya, Pah support..ngeh2...kire berbaloi la, aku naik umah Hypoxia, tingkat 7 tu..tanpa lif tawww~~

ok2..this is my first try, punyer la tak sabar nak tengok kek siap, masa nak cairkan coklat untuk wat topping tu, tak perasan coklat tu tak sepenuhnya cair...sebab tu ade berketul-ketul tu...haaa~~ tu la, tak dengar cakap sifu, Pah dah kate kacau betul-betul.. .
huhu..bler dah tuang, coklat tu, Pah bagi chocolate rice untuk tabur, tapi aku nak wat macam ni memorandum kan...so, buat la huruf F kat atas tu...disebabkan kek aku ni tak rata, (nak rata, gi cari kat secret recipe la) sebab tu chocolate rice tu pun berterabur...baru nak bajet cam chef dalam TV,…

'you'

Image
andai katalah dia boleh faham~~~ *you wish la Ana!!

to 'you'

Image
ingat ni x?
to you..
ok, first of all, sape2 yang baca ni hentikan pembacaan korang...kerana ia bukan untuk anda...dan jangan komen!

huh! *sigh~ walaupn saya tau, awk takkan baca post ni, tapi Jacques Derrida yg ntah dtg dr mne buatkan sy nk tulis psl ni, ntah la..bila baca ape yg dy tulis tu, rase mcm saya bukan lah trmasuk dalam list 'boikot' awk..tapi saya tau...huhuhu, sejak masalah2 yang sy timbulkan tu, saya dah jd 'from an angel turned out to be a monster', dulu awk kate sy ni mcm angel, *blushing, tp sy tau skrg dh brtukar 'incredible hulk' better la kan drpd toyol, w'pun warna dua2 hijau...

mcm2 yg sy fkir, adakah sy ni completely telah dilupakan? *who cares~ sebelum ni sy dh brikrar, klau sy dpt ckp/jmpa awk, sy akan luahkan segala bnda yg saya marah or benci!!! tapi bler awk tbe2 ntah dtg dr langit mana, call sy mse kat INTEC dlu, terus sgla skrip yg sy atur hilang..tapi awk tau tak ape perasaan sy, bler awk tbe2 disappear? sy rse mcm nk jerit2 je,, …

waktu ni lah otak jahat berguna

Image
salam...anyeong haseyo~~

hoho..bertepatan dengan tajuk post ni, saje je, takde benda nak citer, ni adalah satu jalan untuk membuang masa...

di suatu pagi yang hening, kayla dengan syakiey pakat gi uni awal sikit sebab nak breakfast kat luar, ngeh~~ *padahal sebab aku dengan syida bersiap lama, sebab tu kena tinggal..so, aku dengan syida plan nak nek teksi...

dah tahan teksi, hmm....ade sorang plak pakcik kat luar tu, beriya la suruh kteorang masuk je teksi tu..hoho..no no..bukan style aku naik teksi tak tawar harga dulu k..*kat Egypt je.. tapi, dah pakcik tu paksa, naik je la..huh!! nampak sangat pakcik fail exam sivik..cuba pak cik lawan exam Sivik ngan nenek saya, mesti nenek saya menang!!

haaa~~ waktu naik teksi tu..dah agak dah...muka pakcik tu, kalau tak scan pun boleh nampak tanduk kat belakang...pastu, dia start dah tawar harga, eleh...tak tanye pun~~ dia suruh kteorg bayar 10 L.E, omo!! kiteorang naik teksi meter pun ke uni paling mahal 6 L.E tau!! cekik brachial plexus btul..*Ana…

hadiah untuk syida

Image
give me the drum beat please......

proudly present!!! SMILEY SYIDA!!!!!!!!!!
ak tak nak beli hadiah ladies kat ko....sebab ko bukan lady..*mesti ko cakap 'abis tu ak ni ape?'* gambar2 ni, yang ko tangkap sendiri ketika 'mendera' ipod ak..poh! mase ak tengok balik ni aku fikir..' syida ni sihat ke x?', at last i came out with this idea....

how? sebab ko sangat peerrriiiiaaangggggg....sebab tu takde sad smiley~ so, keep it up!! smiley ni ko tak boleh guna kat YM, Facebook or kat mana2...*eceh!* coz i made it specially for you~ from your lovely, cutest lil sis eva! *balik kelas al-quran nanti belanja hot chocolate eh?*