Posts

Showing posts from January, 2010

adik-beradik x rasmi~

Image
anyeong haseyo~ utk peringatan awal..post ni utk mengusik2 je ya..hehehe...

hmm..klau kat dlm dorm, ni la adik-beradik ak yang ting tong ngek..huhuhu..yang pkai spek brgambar ngan 'tok kadi' kampung sebelah tu (baju wrna coklat) tu la kak long_kang kami..huhuhu...ceh, do'oh je..kak long..

kak long ni..: orangnya comel (sure die kembang bile baca), ayu, sopan-santun, lemah-lembut, agamanya pun kuat, caring, penyayang, (tak pyh la lebih2 kang bangga plak 'tok kadi' tu)..and dia tetap sabar walau mcm mane kiteorg kenakan dia, tetapi satu je masalahnya..parkinson~ ngee...oit, bukan brmakna dia sakit parkinson..die ni pemalu sgt, so bile dia buat presentation...ya Allah, ketar dia mengalahkan org tua yg parkinson...

p/s:yang plg ak x thn gelak, lepas dia present dlm kelas Sej, Nakirah bg dia botol air sruh minum, tp air tu tertumpah2, sbb dia ketar lepas present..Hahaha!! buat malu ak je gelak dgn diameter mulut sebesar badak menguap!! =D
sebelah kak long tu...'tok k…

soulfood~

lagu ni klau dgr byk kali pun x bosan...


p/s: lukisan prmpuan yg last skali tu, saya la tu..huhuhu...glamer msuk youtube..

perkara yg ak rindu lepas kluar sek~

anyeong haseyo~

salam, bila dah kluar sek ni, mmg la rase sikit bebas tp sebenarnya terkurung dlm Penjara Penuh Integrasi Pekan tu sbnrnya lebih baik jugak..xde la terpengaruh ngn perkara2 negatif..

give me the drummers plz~ thank you...

1: Wrestling dgn wani dlm dorm!! yeah..kiteorg still lg 1:1 (our weapons: bantal ngan selimut, tiang katil, almari) wani!! rindu nak wrestling lg~

2: buat konsert ngn Syira, Hajar, Syaza, Aila dlm tandas asrama!! yeah!
song: lolipop ( 2ne1 )
pentas: depan tmpat basuh kain/dpn cermin
masa: semasa tnggu turn nak mandi..

3: curik tuala Qee semasa die tgh mandi..huhuhu..then she would make the toilet goes aloud with "Wonderpet!! pulang blik ak nyer tuala!!"

4: panjat tempat flush dlm toilet and kaco Bedah mandi kat toilet sblah..huhuhu...x tenang die..

5: bergayut kt pokok depan asrama, tp x boleh nak berangan sgt la nk jd mcm Tarzan sbb dahan tu lembut..

6: stay up ngn my frens kt balai asiah~

7: watching korean movies and dramas dgn gen…
Image
Hmm…zaman persekolahan dh abis…rindu plak rase..bila keluar sek ni rase dh tua plak..so utk timbulkan rase muda tu..maghi kite mengingati zaman muda2 dlu…

Haa~ alkisahnye…(practice nk bercerita kt cucu2 nnti)

Ni waktu ak form 3...zaman muka ak masih clean n clear,…nak dijadikn cerita, lepas PMR, cikgu sruh wat R&D dan English Drama..

The title is .. ‘The Legend of True Love’
Penulis skripnye its me!! (ni prtandingan inter-class and each class is divided into 2 group)

Sebenarnya bukan ak sorg je..semua org menyumbang idea & pendapat utk skrip ni, I love all of you..and ak dh sedaya upaya utk mengimbangkn watak masing2 supaya semuanya berfungsi..hehehe…

And thanks 4 all of u.. kita buat backdrop same2, n kita la satu2nye group yg x de masalah sepanjang practice.. rindunye~ kita la group yg plg kecoh wktu practice..hahaha!! still remember wktu kita practice ‘vocal’ depan dewan..and kita tolong antara 1 sama lain tuk hayati watak masing2.

sape ingat Shahar yg terpaksa brlari kt depan de…

The Cast~

Image
Ni 4 watak yg simple, w/pun simple tp penting, sebab jalan cerita xkan dapat difahami oleh penonton tnpa kehadirn diorg... penting wktu present mahupun utk persediaan..

Husna and Huda (the servants)- husna the choreographer and Huda, thanks 4 helping me semasa acting…

Aizad (Dante-pelik tul name watak ko)- penghasut dlm citer ni..hehehe..real la acting ko..

P-yol (Prince Henry- correct me if im wrong)- adik kpd Princess Mia.. dia org yg brtggungjwb utk backdrop w/pun pd asalnya, mcm2 comment yg ko kena dgr..tp akhirnya menjadi~ keep it up!.. dia la pelakon yg paling sedap cara sebutan englishnya…ngee~
proud of u..huhuhu..najla jugak...ramai student cuba nk tiru cara dia speaking..nice~

hmm...the hero?

Image
Ini lah dia hero citer ni…Azam...tapi lupa plak nama watak dia... x handsome pun..tp sebab x handsome tu la kami pilih dier…huhuhu…

Sebab, watak dia ni kenalah menarik org utk kesiankn dia..

haaa~ dlm gmbr tu dia tgh pegang cincin..kuasa cincin tu konon2 nya la, mane2 perempuan yg pakai cincin tu, then tersekat pd jarinya, itu la true love kpd Azam..cincin warisan la konon2 nya~

Scene dlm gmbr ni, Azam gunakn cincin tu utk pujuk Mia selepas patah hati dengan Prince William, and at the same time utk test sama ada Mia adalah true love dia atau x? sebab dia pun ada hati jugak pd Mia..Triangle Love~

Waktu tu, Mia ni materialistic skit…hahaha!!! Nampak cincin tu terus brhenti merajuk

p/s:Azam gunakn mimik muka 'selenga' utk buat org kesiankan dia..kuikuikui...rahsia kejayaan..

The Nanny~

Image
Proudly present!!! The Nanny!!! Ni la die Syahirah Ahmad Bidrul…Mak Cik Kepoh kami…sebab dia akan wat suasana practice jd kecoh…

Watak die ni.. ‘nanny’ kpd Princess Mia..watak die penting sebab dia la yg menyedarkan Princess Mia yg x phm2 lagi tentang kuasa cincin tu...

Kalau nk tau, waktu practice pnyer la malu nk buat2 gedik… Skali present…fuh! meletup…menjadi~ semua org x leh lupa watak die…waaah~ shira!! Keep it up..make Honggi proud of u!!! (dia ni peminat setia Honggi)

p/s : setiap kali tgk gmbr ni slalu ak terfikir… syira, ko ni memang dh standby nk tangkp
gmbr ke? =P ..ko cover ayu eh~

The King and The Queen~ swweeettt~

Image
haaa~ ini die…pasangan sensasi di alam semesta…waaahh~ ni la watak Queen Elizabeth (didiey) and King Hargreaves (muaz)!! Parents kepada Princess Mia... puterinya yg ayu lagi jelita lagi menawan, anggun, berseri2 lagi…(perasan jap~ siapa tahu ntah2 fakta)..

Nak tau secret x?...hehehe…awal2 citer ni ade scene ‘ballroom’…haa~ dalam skrip yg original sepatutnya Queen Elizabeth and King Hargreaves x menari pun..jd backdrop jek kt belakang…tetapi…wktu berlatih, baru la tau muaz ni pandai menari rupanya..waah~ ceh muaz..tetapi…didey plak x nak menari, director plak dh x larat nk memujuk didiey…

Perhatian ya, Husna yang ajar tarian tu (the choreographer) ceh wah~ Asalnya tarian tu ade dlm citer Final Fantasy, Husna lah satu2 nya yang boleh hafal and tiru sebijik cm dlm movie tu ( dgn nakirah skali)..tapi bear in your mind, no touching tau~..

Didiey pun tergerak hati nak menari selepas terdengar desas-desus mengatakn muaz ada cakap..”aku jd King yg x berapa berguna jek”..lebih kurg cm tu la ayatn…

geli + gedik~ huhuhu...

Image
2 gmbr ni plak, scene yg paling ak geli-geleman nk berlatih…hahaha!! Sebab watak Princess Mia ni..lemah-lembut, gedik2 manja la gitu…ayu2 skit…

Waktu first time buat latihan scene ni…haa~ ak pun try la dengan penuh keayuan n menyelami watak Cleopatra n Princess Diana…hasilnya~ hampeh!!! Semua org gelak! tp ak steady je~ Shahar pn nervous waktu brlatih..hahaha!!

Diorg pun kata la.. ‘farhana, ko bukan ayu…tapi kayu’…kayu pn jadi la~ Our narrator Nakirah pun byk bantu ak supaya bg smooth skit ak nyer prgerakan…w/pun sabo je la org gelakkan ak~…

Gambr yg ak duduk atas meja tu..tu sebenarnya tu scene Princess Mia merajuk dgn Prince William..Prince William pun memujuk la…hahaha!! Scene ni atas arahan Nakirah ngan our director, kiteorg kena wat secara natural…hahaha!! Menjadi la jugak..

gambar ni org kata ‘pasangan menggatal’, tp xde la kena gosip..huhuhu…ak nk tergelak jugak sbnrnya…pandai kak nina tgkap gmbr
Image
Haaa!! Ini lah die Prince William Charles and lupa plak watak Syaza…Edna klau x silap (nak muntah n nak gelak pn ade bila dgr nama watak diorg,) nama Edna tu same dgn watak ‘Edna Mode’ dlm citer Incredible Inc..hahaha!! nama watak2 dlm citer ni main celup jek kt mane2…

Konon2nya la scene ni menunjukkn yg Prince William ni curang kt Princess Mia..kirenya playboy la…klau nak tau kiteorg pilih Shahar jd Prince William sbb muka dia menggatal cm playboy…tengok la muka dy dlm pict tu...ala2 Casanova pn ade

Sesuai la tu~

Scene ni amik masa nk berlatih sbb Syaza x tahan geli + nak gelak tgk muka Shahar..

Lepas scene ni..dtg la Princess Mia bergaduh dgn Prince William...sbb curang, tetapi Prince William tetap prtahankan Edna! Ceh~ konflik la kirenya…

But that’s not the point here…hehehe!!! Nampak tak air dlm gelas tu? Air tu digunakan utk Princess Mia simbah kt muka Edna..kire rebut laki la ni…ak dh pesan kt Azam letak separuh jek, hmm…dia prgi tuang air smpai penuh jadinya…uish! Habis make up ko s…

The Best Director!! 'ngoi2...'

Image
Ni la dia.. Ajmal Syahmi… dia ni tongoi orgnya, tp kiteorg lantik dy jd Director…huhuhu…dy dpt anugerah Best Director… hahaha!! Dy ni memang tongoi, tp skali dy sebut ‘action’! automatic kiteorg dgr cakap dy…hehehe…wktu buat keje, serious orgnya…idea 'tongoi' dia pun kdg2 bernas jugak.. tp bila dy kate ‘cut’!! maka bermula lah penyakit tongoinye…

biase la tu~

hmm...my future?

anyeong haseyo~ salam~

hehehe...to be frank..(w/pun rse segan plak nk kate bnda ni)...i want 2 be an engineer, pastu dptkn 'IR' kt depan nama..jd..Ir.Nurfarhana Abu Bakar...uish! rase glam..

hmm..no la, engineer kn kerjaya yg pro..yg kirenye ade pengaruh la, klau nk suruh sy jd doktor, mmg jauh sgt la tu..subjek BIO pn jd cm BIOL..yup, bile sy dpt jd engineer, sy dpt tolong org lain, especially masyarakat,

sy slalu berangan, nk prgi rumah kebajikan kanak2..hahaha!! to make them happy pn dh cukup, tp klau dpt sumbang duit lg bagus...

klau dpt join Petronas, kirenye dpt la menyumbg kpd negara jugak

but the problem is...result spm pn x kluar lg!!...hmmm...ntah dpt ke x..

hmmm...sy dh berusaha, then its ok la..ibu slalu pesan, lepas berusaha kite kena bertawakal...

p/s: i miss my friends!!!...hahaha!! rindunya suasana kelas yg x prnh senyap tu~

an opinion...

hola!! anyeong haseyo...

hmm...this is my personal opinion due to my observations...hehehe...

to get involved in any special relationship with the opposite gender is complicated...

when everything is great like in heaven, guys could be like the angels for the ladies...and the ladies would give everything in order to show how their loves...sigh~, for me it's called passion..almost all the teenagers and adults are going further from what has stated by God..(faham2 je la..) nauzubillahminzalik...

when there is something wrong happen...ngee~...the guys could be like the monsters..but not like in monster.inc (the cartoons are cute!!)...ngeee~..they would do anything to stay away..and the ladies...sigh~...mengalahkan cm watak dlm Desperate Housewives...

so the conclusion is...

sruh ibu cari jek la...lepas kahwin br b'cinta...huhuhuhu...

x pun tunggu kim beom oppa masuk meminang..hahaha!! berangan~

ini hnyalah pndapat smata2...huhu...

Curik2 gi dewan makan~

hola!!!

sesiapa yg ingat lg psl kejadian ponteng prhimpunan secara beramai2 tu...hehehehe...pengasasnya...farhana!!!...applause...hahaha!! nasib baik mse tu ak dh retired jd Timbaln PKP...hahaha!! tp rsenye cikgu x tau ak yg mulakan dlu...

story telling bermula~

mcm ni alkisahnya...ketika cikgu azuraidi mulakn plan beliau utk mulakan kelas fizik pkul 6.30 pagi, ak mula resah memikirkn sarapan yg terpaksa ku korbankan, gambaran mak cik dewan mkn terbyg2 di benak fikiranku..ceh wah!! skema nya bahasa ak...

geli plak nak berbunga bhs..setiap kali lab fizik bercahaya pkul 6.30 pagi, ak rase cm ade prtandingan lumba lari dengan angkat berat jek..boleh kata ak pecut la ke kelas nak amik fail fizik then prgi lab..huhuhu..wktu tu la ak fikir, kenapa la ministry x sarankan pakai seluar je gi sekolah...ak boleh dgr bunyi kain ak 'berkipas2' (ni bukan bhs formal nih) wktu berlari, sblm ak naik tangga, ak toleh ke belakng utk make sure xde laki..waaahh!! ape lagi, ak angkat kain n langkah 3 t…

my prince charming~

ngeee~ masa untuk berangan!!!! berangan dalam hukum syara' mestilah sesuatu yang boleh mendorong kita ke arah kebaikan..ikut pemikiran kebudak-budakkan saya nih, 'saya berangan dapat seorang lelaki yang memenuhi ciri2 berikut, so saya kena jadi baik sepertinya'....hehhe...kira ok la kan..

1: seseorang yang teguh imannya..(paling penting!!!)
2: menghormati orang tua..(bkn semua laki blh buat yg ni..)
3: mendahulukan ibunya brbanding saya..(of coz la, syarat ni la kita boleh tau sejauh mane dia menjadi seorg anak lelaki yg taat)
4: yg menjaga prkara2 wajib..
5: menjaga batas2 prgaulan...(yg t'lalu sosial tu, out!!)
6: seorg yg sukakan ilmu.. (so takde la bosan klau nk b'borak)
7: mempunyai latar belakang pndidikn yg bagus...(so boleh ukur thp disiplin)
8: seorg yg motivated utk sruh sy brjemaah sama2 dgnnya especially wktu subuh!!
(hahahha!!! paling pnting nih)

yg paling penting dh settle.. yang ni sampingan..

9: seorg yg penyabar...(faham2 je la perangai sy)
10: sukakan dra…