Curik2 gi dewan makan~

hola!!!

sesiapa yg ingat lg psl kejadian ponteng prhimpunan secara beramai2 tu...hehehehe...pengasasnya...farhana!!!...applause...hahaha!! nasib baik mse tu ak dh retired jd Timbaln PKP...hahaha!! tp rsenye cikgu x tau ak yg mulakan dlu...

story telling bermula~

mcm ni alkisahnya...ketika cikgu azuraidi mulakn plan beliau utk mulakan kelas fizik pkul 6.30 pagi, ak mula resah memikirkn sarapan yg terpaksa ku korbankan, gambaran mak cik dewan mkn terbyg2 di benak fikiranku..ceh wah!! skema nya bahasa ak...

geli plak nak berbunga bhs..setiap kali lab fizik bercahaya pkul 6.30 pagi, ak rase cm ade prtandingan lumba lari dengan angkat berat jek..boleh kata ak pecut la ke kelas nak amik fail fizik then prgi lab..huhuhu..wktu tu la ak fikir, kenapa la ministry x sarankan pakai seluar je gi sekolah...ak boleh dgr bunyi kain ak 'berkipas2' (ni bukan bhs formal nih) wktu berlari, sblm ak naik tangga, ak toleh ke belakng utk make sure xde laki..waaahh!! ape lagi, ak angkat kain n langkah 3 tangga sekaligus, jimat masa~...masuk je kelas, air ak dh abis separuh...kalau ak bwk air, klau x,dgr la ak memekik smpai ke kelas sebelah,
'siapa ada air?!!!'


x abis lagi~

cikgu azuraidi bg kertas punyer la berlambak smpai berkali2 ak tukar fail sbb koyak..tu blum masuk modul2 + buku2 rujukan + kalkulator + buku eksperimen...sebab tu la ak kate ade pertandingan angkat berat~ rase cm nak usung troli jek, kawan ak dr jauh pn bg sokongan....'cepat farhana!!! lari2.' ak pn jeling Z.Z jalan kt sebelah ak..*on your mark, get set, GO!!'...secara langsung prtandingan lumba lari antara ak dan Z.Z. di aras 3 sebelum masuk ke selekoh utk ke lab..hahahaha!!! smpai jek dpn lab, ak wat steady depan ckgu...

ak ngn Z.Z pn ambil tempat...tengah2kelas, kelas perut ak pn berbunyi + haus, dehydration nih...(alasan~) ak pun buat2 x nmpak kat board *PERATURAN-PERATURAN DI DALAM MAKMAL-dilarang membawa makanan/minuman)...tanpa segan-silu, ak minum susu coklat Dutch Lady..wktu tu ak terhutang budi kat pakcik ak sbb dia la org yg bertanggungjwb dlm proses nak mengadun bhn nak wat susu nih..wink2*...lame2 minum, ak mcm x boleh terima kenyataan susu tu dh nk abis, smpai berbunyi2 ak sedut guna straw tu, bila kotak tu dh kemik, ak pasrah~..tiba2 acap jeling kat ak, dia keluarkan susu kotak dy plak, dr mata dy ak rase dy nak ckp 'ko ingat ko sorang je ade~'

dalam otak ak, 'keje tetap keje, makan tetap makan'..hahaha!! kata org kita kena pegang dengan prinsip, biskut dlm beg ak ni wat taik gigi boleh la..fikir positif~..ak pun wat usul debate ngan Z.Z kat sebelah, 'THBT We Should Eat To Survive'...usul diterima...main point dy..sbb pada hari bersejarah tu makan Kuew Tiau, lepas jek abis kelas, org semua berlari ke nk gi prhimpunan, ak dgn Z.Z berlari ke dewan makan, sempat la terlanggar cikgu Azu, ak rase dy x tau kot..

hahaha!! kiteorg dh mcm Charlie's Angel, menyorok msuk asrama, xnk bg warden tau..hehehe..bila nmpak kuew tiau dlm bekas..huish, trgugat iman, mak cik dewan mkn mmg memahami kiteorg kebulur,ak pn mkn lebih banyak dr biasa...hahahaha!!! mak cik tu bg cedok sndri, ak buat cara ak la..



tu la alkisahnya~

tapi...kiteorg gi perhimpunan lepas tu, so xde la jahat sgt..bila berita ni tersebar, org lain pun ikut..my Apprentices...hahaha!! tp korg nyer plan tu smpai x prgi perhimpunan..haa~..tup..tup..ade pnyampaian sijil hari tu..mane x kantoi..nasib baik ak x kena...

sbnrnya..best jugak wat nakal ni, nak2 matlamatnye makan...hahahaha!! ak cipta rekod.. PKP sek pertama curik2 gi dewan mkn...

Comments

Siti K said…
amboi....
xmudoh yerrrr....
haih...
drift queen said…
hehehe...lapor pnyer pasal...dun blame me..blame on the stomach..

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*