Posts

Showing posts from July, 2011

Do you think it's easy for me?

Image
Salam ~~
Sekarang semua orang dah tau result, now this is my story.
Unfortunately, i was in KL waktu result dikeluarkan. Ish! tengok sendiri kat umah kan lagi bagus. so, i asked Syidot to inform my result..biler syidot macam nak tak nak bagitau, so taknak cakap ikut mulut, i asked her to text me.sah! result tak best. Yup! SANGAT tak best. nak tau? kena dhur tani a.k.a repeat paper. not for one subject but two. Macam ditampar pipi kiri & kanan. What can I say? memang lepas abis je exam, aku tak rasa sedap hati. Nak celebrate pun rasa macam ade something yang tak habis lagi, so aku bertawakal macam berserah je la. He knows whats the best for me. so, yeah! this is the best for me.
Siapa yang suka kena repeat paper? siapa yang tak rasa sedih kalau kena?
Tapi, siapa tahu rasa seksanya nak menahan perasaan? Malam tu jugak aku call Ibu, and bagitau semua ni, Do you think thats it's easy for me untuk bagitau berita ni tanpa ada perubahan nada dalam suara?Do you think it's easy for me…

ade ape dengan vampire ni?

Image
Salam semuaa~~~
its 2.30 a.m, tapi masih tak tido, now i wonder..ni jetlag ke aku yang mengada tanak tido lagi? So, aku gi cari buku Princess yang terpaksa beli kat airport Bahrain selepas kena tegur berdiri kat situ sejam baca free..then, teringat buku Twilight & New Moon.
ok now, kepada semua die hard fans of Twilight Saga ke Sagu ke whatever la . Aku tak minat novels ni, no offence..hehe..and aku tak faham even Kelly Clarkson pun kumpul & in love dengan novels ni..
first, orang cakap cerita ni best giler bagai nak rak, so aku tak tengok cerita dia lagi..but straight beli novel dulu. sebab thats my habit kot. Walau sehebat mana pun Harry Potter movies, aku lebih suka baca novel daripada tengok movies. biler tengok movies..tuptup.. 'eh, dah habis~' dalam masa 2/3 jam. aku habiskan masa baca novel lama kot~
mula-mula niat nak kumpul novel ni, sebab masa tu novel Harry Potter dah tamat. seminggu aku berkabung memikirkan 'pasni nak baca buku ape plak~' tu normal untuk…

tengok laa Iljimae!!!

Image
Salam...
ape yang korang buat untuk penuhi masa jetlag? orang len dok berdengkur kte plak tak boleh tido..ceyh~~ takkan la waktu ni korang nak sapu sampah, bagi kucing makan, so the easiest thing is, duduk depan tv sambil control remote..phew~~
aku tengok cter, ILJIMAE!!! cerita ni ade background zaman dolu-dolu, di mana perempuan suka lilit rambut macam ada roti lilit atas kepala, perempuan yang kelas atasan suka tersipu-sipu malu sambil pakai baju kembang-kembang sapu tanah. lelaki ade style rambut pelik-pelik.but..but...the best thing is the scenery, boleh tengok bunga titi...
1st reason: main cast adalah Lee Jun Ki...hewhew, pelakon yang hensem penting ye untuk menghidupkan drama. kali ni dia tak acting sebagai orang yang berlagak gentleman. ada 2 watak, waktu dia mencuri-Iljimae, waktu dia giler-giler--Yong..
2nd: cerita ni bukan nye pasal mushy mushy lovey dovey love story sangat. Its more to family relationship and greedy of power. Sedih tau biler tengok Yong dipaksa baling batu ka…

ape nak buat transit lama-lama?!

Image
salam, I'm home!!!! I'm home!!!! yeah!!!! hehehe...ni berita baik untuk orang malaysia, tapi berita menjeleskan untuk kawan-kawan yang still ada kat Egypt.Tapi...tapi...kiteorang transit 8 jam kot!!! 8jam!!! wanita yang sarat pregnant pun boleh selamat beranak tau..

tapi kiteorg satu umah, hehe..so, merana pun secara berjemaah. waktu sebelum boarding, tiba-tiba baru nampak kelibat Ihsan, ceh!! dia dapat pakej skali ngan hotel. well, tak kisah pun..at least kteorang terselamat dari cuaca Bahrain yang panas giler..

Dalam flight tu, kteorang bermain ngan sorang budak arab ni, nama dia pun tak tahu..tapi dia sepatutnya rasa bertuah sebab dihiburkan oleh 3 ladies(aku, syida & syakiey), ingat senang ke nak dapat peluang ni tanpa perlu berpoligami? but..but...sampai sekarang kiteorang doubt dia ni laki ke perempuan?? aku rasa laki..
























budak ni dia sangat pandai buat muka..gambar yang dia senyum sikit tu waktu aku berjaya skit la buat lawak longkang, gambar lagi satu tu nampak sangat …

GenX annual gala dinner

Image
salam,

balik dari Asfour, exhausted..tapi tetap boleh online. Kalau si ibu hilang penat setelah melihat wajah anaknya selepas keje, aku hilang penat biler internet ade..wohoho!! internet ni dah jadi cam aku punyer anak plak.

aku online je, Aisar mintak tolong aku untuk video annual dinner..so, tolong je lah kan, untuk annual dinner jugak..and then, aku touch up script untuk jadi MC, and selongkar cari kasut untuk esok, lepas subuh baru boleh tido.

keesokan harinya, sebelum zohor dah kena pergi dewan, dengan AJK yang lain. Try rehearsal untuk malam nanti, dengan partner aku yang sporting lagi sempoi, AFIQ ZHARIF!!! yeah~ kadang-kadang aku rasa cam dia ni Aznil Nawawi Junior je..

waktu rehearsal, muka dua-dua macam ntah ape-ape je..

annual dinner ni, ade 2 part, informal & formal. aku dengan afiq zharif jadi MC untuk formal, yelah ade VIP kan. To be frank, sepanjang majlis formal tu, aku tak rasa nervous pun, sebab partner aku memang sempoi and lebih r…

di sebalik debu ade kristal..

Image
satu malam yang hening...
aku: malam ni aku nak tido awal, esok aku bawak beg sandang belakang...esok aku nak berjuang!!!

syida: exam English?

aku: tak, esok aku nak shopping!!
habis je exam English, aku terus rushing pergi print script untuk GenX annual dinner..*i'm gonna be the MC meyh...hehehe*
start dari pukul 12 tengahari sampai pukul 3, aku tawaf hussein...hewhewhew...untuk memenuhi wishlist ibu, by the way, independent lady can go shopping alone!! yeah!! aku beli banyak barang by my own, i mean.takkan la dalam panas terik tu nak suruh kayla ngan syida terkedek2 temankan aku kot..hee~~ so, yeah!! aku berjaya tawar-menawar harga dalam bahasa arab by my own!, tapi orang kedai tu ade jugak gatal, cakap nak kahwin ngan aku..ceh! tolong la jangan wat desperate, mane ade perempuan suka laki desperate.
aku baru balik je rumah, taneem call aku ajak gi Asfour...ngeh2...rezeki jangan ditolak, so i was here!! Asfour!! its all about crystal~~

mane ade perempuan yang tak sukakan barang ya…