ade ape dengan vampire ni?


Salam semuaa~~~

its 2.30 a.m, tapi masih tak tido, now i wonder..ni jetlag
ke aku yang mengada tanak tido lagi? So, aku gi cari buku Princess yang terpaksa beli kat airport Bahrain selepas kena tegur berdiri kat situ sejam baca free..then, teringat buku Twilight & New Moon.

ok now, kepada semua die hard fans of Twilight Saga ke Sagu ke whatever la
. Aku tak minat novels ni, no offence..hehe..and aku tak faham even Kelly Clarkson pun kumpul & in love dengan novels ni..

first, orang cakap cerita ni best giler bagai nak rak, so aku tak tengok cerita dia lagi..but straight beli novel dulu. sebab thats my habit kot. Walau sehebat mana pun Harry Potter movies, aku lebih suka baca novel daripada tengok movies. biler tengok movies..tuptup.. 'eh, dah habis~' dalam masa 2/3 jam. aku habiskan masa baca novel lama kot~

mula-mula niat nak kumpul novel ni, sebab masa tu novel Harry Potter dah tamat. seminggu aku berkabung memikirkan 'pasni nak baca buku ape plak~' tu normal untuk semua yang baca novel ni sejak 1st book, kita membesar dengan cerita ni kan..kan..*meraih simpati kak ct~



Twilight ok lagi, bila masuk New Moon part tiba-tiba Edward Cullen pergi tinggalkan Bella macam tu je, pastu Jacob Black masuk line. Now, part ni memang sumpah bosan! melerek gler, aku skip pages pun boleh agak jalan citer dia. Maka tamat di situ je la pengumpulan aku.

Kalau novel Harry Potter, every single part penting and menarik, tapi New Moon ni buatkan aku membaca tanpa perasaan, blur je tak excited. sebab tu la aku sangat pelik bile kawan LAKI aku, Farhan, excited giler ceritakan part yang dia rase awesome, sangat menyentuh hati & perasaan, romantik & lovely *sambil buat muka berdramatis* bluerghh!! and Amin yang habis baca semua novels hasil pengumpulan adiknya, and dia suka! *bluergh lagi!!

Maka biler diorang habis meluahkan ke excited kan diorang. aku akan.. 'Engkau??!! baca semua novel mak cik Stephenie Meyer tu?! ko sihat ke tak? pleaaaasssseeeeee la~' 'Ko suka citer tu??Yuck~'


---sekarang, aku yang takde feeling romance2 ni ke, or diorang yang pelik?--

and aku lagi bertambah tak faham nape semua perempuan macam kena histeria biler diorang diberi peluang jumpa Robert Pattinson dalam rancangan Oprah.
Muka dia macam orang bangun tido, tak sempat basuh muka sebab air takde. Open your eyes la! dia jampi korang ke ape. *punyer la tak puas hati.ahaks!!

Lain la Taylor, nampak maskulin. kan...kan..dengan pandangan yang penuh bermakna~~ heee~~
kesimpulannya, letak ranking Stephenie Meyer bawah giler dari J.K Rowling, atas sikit dari Nicholas Sparks bawah lagi dari Cecilia Ahern & Sophie Kinsella. Paulo Cuelho & Dan Brown in waiting list, novel diorang manyak pening maaa~~

Comments

alfieyra_alip said…
oit...best kowt twilight... now x saba nk tgok cmbungan dy " breaking dawn " heee~ tp bwu part 1 nov nie...klu part 2 nov 2012...arghhh... tp kli nie tgok mybe download je..klu dulu tgok ngn kwn wktu ngh exam kt wyang..( kwn laki )... heee~=p tp kwn laki cowng ag x x nk tgok ngn ktowng cz nk tgok ngn owg len ( ada la ) ... so bg ak.. mmg best cite twilight , new moon , eclipse .... wekkkK ~=p harry potter bkn x best cz lama x smpat nk layan wktu ngh cite tu top... heee +_=
drift queen said…
ok, skrg nampak gayanya kte boleh buat geng twilight n harry potter..

to farhan, tahniah..ko dh ad geng~~
dentist-to-be said…
metot pon xdela obses sgt ngan robert pattinson..
haha..
mcm pakai tepung gomak je..
haha..
drift queen said…
nt aku msg kat robert.. 'weyh, metot kate muka ko cm tepung gomak!!'
Liana said…
Buku Paolo Coelho n dan brown best!=)

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*