Posts

Showing posts from September, 2011

Matruh Siwa

Image
Salam~~~
Matruh & Siwa tu bukan nama laki bini or lovers cam Laila Majnun, tapi nama tempat. Matruh tu terkenal sebab pantai-pantai kat situ cantik giler, Siwa dekat dengan sempadan Libya. Kebanyakkan penduduk kat situ orang Libya. Boleh tak, nak pesan kat diorang, 'weyh! kirimsalam kat penjaga gol Libya yang hensem tu!!'

Aku, Zaty, Dhuha, Amnina or Am, Azriah, Mummy & Auntie!! dah cukup untuk buat kamera masing-masing tertulis 'memory card full'Perjalanan dari Cairo ke Matruh amik masa 8 jam dan jangan mimpi la nak jumpa R&R kat padang pasir tu.


1st tempat yang kteorang pergi kat Matruh, Hamam Cleopatra, nama lain 'tempat Cleopatra bersiram', nama sempoi 'tandas Cleopatra'. Tapi, bler masuk boleh rasa sejuk sekejap, panas sekejap. Ada dua lubang, 1 lubang untuk ombak masuk dan keluar ikut lagi 1 lubang. Aku assume, 'ooo, bler Cleopatra buang air, ombak tu ibarat flush la'



mak cik Cleopatra..tumpang tandas~~
----ni la lubang tu---
dekat te…

t.a.w.a.k.k.a.l

Image
kak ct dengan sengaja nya mendera aku suruh jadi mas'ulah umah untuk budak tahun 1 bersama dengannya. 'Hebat' gler aku punyer Arab sampai boleh terima mandat tu.
Practical Physiology dah habis pada 14 hb aritu, sekarang dah 22hb, tak dapat result lagi. Hmm...dah banyak kali bercakap pasal ni dengan Dhuha. 'ko rasa boleh lepas ke?', 'macam mana kalau kena carry paper?', 'ape orang lain pandang kat kita?' tu antara common questions la. Kalau tengok expression Dhuha, boleh tahu dia redha terima apa-apa keputusan.
well, for me...hmm...exam aritu susah kat bahagian written. *speechless. Tak tau nak cakap camne. Memang dah all-out, so my part dah settle -berusaha sejauh mana yang boleh- setinggi mana usaha kena sama dengan setinggi mana kebergantungan kepada Allah. So, let Him decide what's the best for me.

Dhuha pernah bagi aku baca satu ayat, 'If Allah loves a person. He tests them' dari buku You Can Be The Happiest Woman In The World. Dan bila…

can I have one??

Image
Lepas habis program Ahlan 11 dengan budak tahun satu, aku sanggup habiskan satu malam kat umah Dhuha untuk main dengan 5 kittens ni.. Rosalinda, Thalia, Fernando Jose, Tiger, lagi satu tak ingat..
Tolonglah hayati kecomelan dyorang~~

Rosalinda buat muka macam kucing dalam citer Shrek. comel kan???~~
Comel saaaannngggaattt~~~

Mula-mula Tiger nak tido dengan amannya..

Suddenly, Rosalinda datang..

Rosalinda desperate biler Tiger tak layan dia...

Ni la ending Love story dyorang
To Kayla, hehe..aku tau ko paling tak suka kucing. tapi.........aku janji kalau ko bagi bela kucing, aku takkan bagi dia terlepas kat bilik ko. JANJI! JANJI! JANJI! Timoh, Syida, Shakiey, bolehla...bolehla...bolehla... kalau kak shima' nak jual, kita ambik satu eh?? bolehkan..bolehkan..

perihal kahwin

Image
salam
cerita pasal kahwin. First time kot, aku tulis post pasal ni.hmm, ramai pulak yang tiba-tiba cakap pasal kahwin.. Biasanya girls la, berangan nak baju kahwin macam ni la, nak laki cam ni la, majlis kahwin camni la. Girls kalau seumur hidup sekali tak cakap pasal ni tak sah. Aku senyum je..hehehe. no comment. sebab apa yang aku fikir lain dari apa yang orang fikir.
ni normal girls yang fikir:
'I nak majlis kahwin kat garden, style English'
'nak baju warna kuning, nanti orang ingat ada majlis kahwin kerabat' heh! macam aku heran je..

'nak majlis kahwin ala-ala kontemporari, cantik kan style sekarang.'




tak pernah pulak aku dengar
'nak baju kahwin warna hitam putih, macam taik cicak, nice kan?'


For me, aku selalu terbayang aku sebagai pengantin spoiler. Sebab pernah disuruh jadi flower girl, tapi digantikan dengan akak tembab sebab semua orang cari aku tak jumpa, rupa-rupanya aku tengah main masak-masak. Pernah disuruh jadi pengapit, tapi aku buat mak andam t…

ottoke?! sorry..

Image
ottoke in korean means, 'what should i do?', ceh! bajet korea tu bahasa ibunda je.

bila balik Malaysia, dapat tempahan
Kak ct pesan 1 paket coffee mix n blablabla..done! dah tertunai
yang sadis lagi pasrah dan menyayat hati bile seorang kawan yang tak balik Malaysia dan teringin nak makan durian dan impiannya hampir tercapai bile Ayah dengan rajinnya tolong buatkan lempuk durian untuk bagi kat kawan, *siapa orang Jawa mesti tau. bukannya aku bawak sebijik durian letak dalam luggage k.

Ibu kata benda tu tak masuk dalam peti ais takpe, padahal ibu maksudkan bagi kat kawan awal-awal, sementara tu tak yah letak dalam peti ais. aku pun lurus bendul tinggalkan lempuk tu kat rumah, tak usung sekali bawak ke Imarah 11. Dah janji dah nak bagi kawan lepas habis paper Physiology......tapi.........biler balik umah.......lempuk durian dah berkulat!!!!! =(

waktu tu jugak la ter revise ilmu Sains. dalam suhu yang panas lagi suam bergabung dengan sesuatu yang lembab, memang sah la berkulat!!! ke…

dah sampai cairo!!!

Salam!!!!!
Gua dah sampai bro! Gua rindu giler pada Mesir!! *nampak sangat menipu.
Ada makanan gua untuk bekalan setahun tak lepas masuk kb, ngeh~ kempunan la aku.... =(
Transit kat Bahrain, no meal untuk Egypt Air, tapi tak heran pun, McD lagi sedap.
Aktiviti semasa transit, revise Histology.revise histology.revise histology.pastu dengar Faiz Apolusia memekak telinga aku dengan lagu 'Only Hope'. Bertambah pasrah la aku.
Thanks to Apol, sudi menjadi musyrif sejauh beribu2 miles, berbelas jam, dan yang paling penting angkat luggage aku seberat 31 kg sampai aku, tingkat 3. Tahniah, anda dah cipta rekod musyrif paling lama.
Mulai merindui adik-adik, Azfar, Ibu, Ayah, Acu, Pakcu, Aki Tam, Wan Tam, Wan, Nenek, Sepupu-sepupu belah ayah.
Dapat tengok sunrise semasa berada di awan!! cantik~~
Balik ke rumah, ambik barang pergi merempat kat Imarah 11. Sayang....Amnina
Oh ya, I tak meleleh pun kat airport!! yeah!! Ibu pesan,
'Nanti balik ke sini semula berat jangan bertambah' 'Berat apa…