Posts

Showing posts from February, 2011

Hutang kucing aku dah terlangsai!

Image
hmm...ni 3 ekor kucing yang anak jati umah ak, means lahir kat umah and hidup kat sini..setiap pagi, tengahari, malam...mereka akan buat 'mesyuarat agung' macam nibila dah sejak kecik dimanjakan...ni lah jadinya...Ia taknak langsung duduk kat lantai, tapi tetap pilih kusyen...spoilt cat.....and kadang-kadang diorang suka posing gedik macam ni...nasib baik korang kucing kan...kalau tak aku call suruh orang datang tangkap basah kadang-kadang dyorg suka wat benda pelik cmni.. keluar sekarang!!!
ok2..ape kaitannya dengan title post ni...ehem!! waktu dyorg kecik, sejak lahir minum susu Dutch Lady full cream!! 1 kotak dalam peti ais tu khas untuk dyorg.. and waktu dyorg kecik2, tak makan whiskers biasa or nasi/ikan..so, aku terpaksa la kluarkan duit untuk beli whiskers yang khas untuk kucing umur bawah 2 tahun...gedik kan? MEMANG!!
kadang-kadang ikutkan hati nak je aku try tukar susu tu kepada susu ANMUM,, nak tengok ape jd..
biasanya setiap pagi, setiap orang dalam ahli keluarga aku ak…

watching the stars with the jacket~~

Image
hmmm....siapa yang baca post ni dan tak faham...jangan risau anda masih normal, siapa yang faham, buat-buat tak faham
its been ages we are apart, when i was thinking about you, sometimes i wonder, do you ever think of me?
'you' dalam ayat kat atas, aku confirm takkan baca post ni...macam mana nak tau korang adalah 'you' yang dimaksudkan, kalau faham kenapa aku letak 'watching the stars with the jacket' sebagai title post atau pun dapat teka barang apa yang aku maksudkan bila sebut 'myungwoo & kyunjin'...maka anda lah 'you' yang dimaksudkan....
p/s: aku tau ramai yang tak faham, so aku tak tulis post ni panjang-panjang...huhu...sorry memeningkan kepala korang....

me & Aya...same ke??

Image
kali ni, post boleh la kategorikan perasanness disorder syndrome...if this disease really exists, memang obvious la aku dah kritikal...
hoho..1 day, ade sorang kawan aku tiba2 YM...dia kate...'huh! aku tak puas hati la housemates aku semua kate muka ko sama dengan Aya,' --untuk pengetahuan, waktu ni semua orang tengah cuba khatamkan citer ni... ak pun reply dengan penuh humble nye *konon.. 'ye ke?...lol!! xde lah' sambil mata terkedip-kedip...
kalau sesiapa yang x kenal aku memang akan kate..'owh, humble nye budak ni..so sweet' tapi untuk sesiapa yang betul2 kenal cik Nurfarhana bt Abu Bakar akan kate... 'tui!! tak payah nak bersandiwara la cik ana oii.' kerana....hoho..of coz la dlm hati kembang kempis rse...huhu, mke sama dgn Aya kot...


nah...lepas google image, akhirnya jumpa 1 picture Aya pakai spec.... ok sekarang boleh main game, 'cari perbezaan' yang bese jumpa dalam paper, pastu masing2 cari pensil/marker bulatkan mana2 yang brbeza...nasib …

calon-calonya adalah......

Image
yeah....inilah kelebihannya untuk mana-mana ladies yang tak get involved in any special relationship dengan mana-mana laki...so, mana2 guys yang terbaca post ni..aku warning awal2, klau tak nak buat ekspresi muka ala2 prmpuan 2 bulan morning sickness, jgn terus membaca post ni
1st, kte blh sebut 'oppa!!! saranghae~~' dengan nada paling gedik bler laki korea yang menjadi buah hati jantung pisang keluar kt tv...sebut oppa tu dengan nafas kluar dari hidung, sound yang terhasil adalah gedik paling maksimum....
2nd, kalau korang dah ade bf, of coz la korg tak boleh letak mana-mana video / gambar artis laki korea yang fab kat fb...klau tak nanti kena jawab...'park jun ming ke atau I yang lebih charming?' klau kena serang ngn soalan? klau ak sah2 xnak menipu..x bek, msti la kna jawab...'park jun ming!!!'
pastu kte boleh buat ranking mcm ni....
untuk masa sekarang....park jun min!!! yeah....1st time tgk dy perform 'not alone'....waaa~~ cair..
gmbar kat bwh ni confir…

Salam Maulidur Rasul

Image

sambut birthday semasa rusuhan....=D

Image
x blh nak online semasa kat mesir, so I just copy and paste what I wrote in my notebook on that day...
Lg beberapa minit, dah tamat birthday aku….hari birthday yg menyedihkan, no cake, keadaan huru-hara, and yang paling sedih tak dapat berhubung dengan family, especially ibu, angah, ayah, faiz, aiman…bian hae…
Mesti wall facebook dah penuh dengan wish birthday….mcm mana diorangkat malaysia? Diorang ingat aku tak? And hari ni aku buat something yang paling aku benci dalam hidup….tinggalkan housemates aku, syida, syakiey, kayla….sebab atas arahan BKAN Pahang, aku kena keluar dari umah and berkumpul kat BKAN…and saat yang….tak tau nak cakap macam mana, aku nampak mata syida berair mase aku nak keluar, sebelum sempat kluar dari umah, diorang nyanyikan lagu happy birthday!!
That’s da most wonderful present for today, and mase tengah kelam-kabut uruskan hal kwn yang nak ditempatkan kat BKAN…tiba2 kak pqah call…n wish…happy birthday!!! Bila tengok dari luar tingkap keadaan yang huru-hara, teri…

cairo--Jeddah--Malaysia part 2

Jeddah----sangat panas...ni la kot salah 1 sebab dehydration...sbb vomitting...diarrhea.. 1 mlm x boleh tdo, sebab muntah2...nasib baik ade Alysya, Lutazzi, Sue, Syakiey tolong jaga...ugh..ingat lagi mse termuntah dalam bilik, kena tempias baju Lutazzi, pastu kesian dy ade 1 baju je, kena la tdo dengan jubah..n alysya n akak2 blik tolong mase tu, terharunye, lps tu berduyun panadol ak dapat...
bler nama dah dipanggil utk blik ke M'sia...huhu...smua org tegur, 'ana pucatnya muka....nape bibir merekah teruk sangat....ana minum byk2 air...ana x sihat ke?' ni yang common...yang luar biase dari kak ct... 'awk ni mesti br bangun tdo kn...' itu lah kak ct kter~~
kt airport...hmm...kte boleh lihat ya, masing2 pentingkan diri, termasuklah kaum Adam..boleh plak dia halang kaum Hawa drpd dptkan tiket..come on la!! dh la siap tutup laluan kteorg lagi kan smua org dpt balik...nsib bek org Arab Saudi tu tegur..'Ladies first'..Perubatan aturkan lg mantap la..
naik flight...…

cairo--Jeddah--Malaysia

Image
salam....
pagi tadi KT-04 selamat tiba di KLIA pada pukul 7.30 pagi dengan penerbangan Saudi Arabian Airlines atas ihsan kerajaan Arab Saudi, setakat ni ramai lagi yang ade kat Jeddah... keadaan di Cairo...uish....*speechless... walaupun sempat online sekejap di Cairo, & masa tu ramai yang tanye macam mana keadaan kat sana...kteorg juz boleh cakap...'ok je..jangan risau'.... tapi kteorg je yang faham perasaan sebenar macam mana...
.catuan makanan, harga naik, perintah berkurung, kereta kebal kat mana-mana, askar, polis, banduan yang terlepas, demokrasi...*mood sedih konon

siapa-siapa yang tinggal di Sayyeda Zainab memang tengok secara 'live' rusuhan tu, balai polis dibakar sekali dengan beberapa kereta...waahh... memang macam berjangkit, lepas tu satu-satu balai polis dibakar, & semakin ramai banduan terlepas (1st indicator untuk yakinkan kerajaan buat evacuation)..skema gler ayat ak....
*gmbr yg di ambik live~~
kteorang dipindahkan ke malaysian hall...tempat tu je k…