Posts

Showing posts from June, 2011

selamat hari ayah!!

Image
Kenapa most ladies akan cari calon hubby yang ade sifat sama dengan ayahnya? sebab ayah adalah lelaki pertama dalam hidupnya..dan ayah lah yang buat kita rasa protected, dan bentuk kita jadi someone, orang yang banyak ajar kita tentang life..and i want my kids to get the best as what i got. here, in this post, sempena Father’s Day..let me introduce you to my beloved ayah, Abu Bakar b. Slamat..he is super duper damn very much garang! Dan tegas ..but yet sangat penyayang..yeah! seorang polis berketurunan jawa, dia reti cakap semua slanga Jawa, tapi disebabkan ayah tak praktikkan kat umah, aku membesar sebagai ‘Jawa murtad
When I was a little girl, aku jadi budak yang paling tak reti duduk diam. so ayah je la yang layan kerenah aku..‘ayah!! Tolong ayong pasang khemah!’‘ayah!! Nak buat pondok atas pokok!’‘ayah!! Jom main sahiba!!’Yup! So, yang jadi ‘mangsa’ teman aku main adalah ayah aku..bukan mangsa la, tapi ‘peneman’ main laa..i solved my first puzzle with him,kiteorg selalu buat perk…

random talk~ sudip 90 degree~~

Image
dah lame tak tulis post baru..salahkan exam! salahkan exam!! aku belek2 gambar dan ternampak gambar ni..
perkara ni brlaku mase turn aku masak..asal turn aku masak je, ade benda tak kena..letak tangan ke dada and cakap..'ni lah dugaan untul jadi chef terhandal'..*ceh..ceh! tak habis2 nak syok sendiri..
tapi bukan aku yang buat...haa~ tanye la antara 3 orang lagi tu...kejadian ni terjadi masa turn housemate aku masak ae..kisahnya bermula selepas solat maghrib dan kami terbau plastik terbakar..yeah! ni lah hasilnya tuan-tuan dan puan-puan, perfect timing! perfect degree! keesokan harinya aku terpaksa memasak ngan sudip ni...
takpe takpe..nanti biler dah tua ade modal nak citer kat cucu-cucu.. 'nenek dulu memasak guna sudip 90 degree boleh je, korang yang guna sudip 180 degree ni kalau tak reti masak jugak tak tau lah nenek nak kate ape' tapi kalau cucu aku mewarisi sifat aku, insyaAllah la dia akan jawab.. 'nenek masuk dapur, bawak sekali protractor ke~~~' FINE! ni …