Posts

Showing posts from January, 2012

it's my birthday!!

Image
Salam yaw!
Taknak cakap pasal exam, jangan spoil mood vacation. Hew~ Tehee!! sambut birthday kat Dublin, Ireland! Patutnya harini pergi Howth, tapi cuaca tak elok. Kak Add dengan abang
tasneem plak ade kelas, so kteorang ambik kesempatan mengaku budak medic UCD, Dublin.






dan winter coat aku membuatkan aku nampak macam red ridding hood~
waktu tu, makan fish n chips, and suddenly Tasneem datang dari belakang dan tiba-tiba hulur bunga! 'happy birthday!' dan diorang semua nyanyi lagu birthday yang membuatkan aku speechless, whoa! nasib baik kat situ tak ramai orang so, bolehlah buat tempat tu macam bapak aku punye. first time dapat bunga! =D terasa macam Valentine~ sekarang baru rasa macam mane rasanya dapat bunga. Sebelum ni, bila tengok perempuan loq-laq dapat bunga, 'helemak~ itupun kecoh la, bunga je pun' Haagen-Dazs ice-cream cake, Toblerone cake, fish n chips...gler heaven! dan 1 birthday card yang ade semua wishes..yang tak boleh bla biler ade yang wish...'semoga diper…

at least.....

Image
Salam merdeka dari exam yaw!! =D
heeeeeee~ exam dah abis exam dah abis =D sekarang winter break sekarang winter break =D *sengih macam mintak penampor. Hmm.. among of those 4 papers, yang 'malignant' a.k.a agak lingkup adalah Histology. Dr. Ihab mesti gelakkan aku kalau dia tau ni. Iye la, bagi semua orang Histology tu la subject paling mudah kan? kan? kan? Tapi disebabkan emosi terganggu waktu tu, aish!
Selepas meluahkan ape mengganggu aku, guess what? bukak je pintu bilik ade sesuatu kat atas meja..
That's my 'kakak tiri' a.k.a Syida ler yang bagi..hewhewhew.. sampai sekarang aku tak bukak lagi tau~
and the next 2 papers, awal pagi tu dapat message dari bekas kakak SC, KAK PQAH! dan panggilan dari PERMAISURI kak ct!
We come through things, but it's not always a smooth ride, but at least we still have people around us who can set us right and guide us back to the light~
wahai paper Physiology, Anatomy, Biochemistry, Histology... I gave you what you demand, E.F.F.O…

I don't deserve this...

Image
Salam Anatomy & Biochemistry...teheee!!
Paper Physiology & Histology dah habis...tapi Anatomy & Biochemistry tak sudoh lagi. Alhamdulillah ade gap seminggu sebelum Anatomy, mungkin lecturer faham bagaimana menggelegaknya otak untuk rebus 1..2...3...4, EMPAT buku untuk direbus.
Sebelum pergi ke the main point..tengok je la gambar ni ye.. waktu ni kteorang gi Zamalek, 26th July St. Tempat yang penuh dengan tourist, so tempat tu memang banyak kedai best termasuklah Asian Restaurant. Ni kire lepas geram paper Histo ke ape?
Makanan yang best!! takde rasa Arab pun. rase macam kat dalam benua Asia. Oh, take note..makanan kat sini based on 3 negara Korea, Chinese, Thailand..fine! korang diskriminasikan Malaysia eh...
For the price, reasonable la kot sebab bak kata Timoh, bahan-bahan ni mesti import. Thats why my Spicy Shrimp Noodle costs 48.00 L.E! =0 dan.. Jasmine tea 16.50 L.E! *sila perhatikan tanda seru tu.. Tapi berbaloi la kot dengan aroma Jasmine tu..tapi aku rasa beli sekotak …

a prank before midyear exam~

Image
Salam yaw!!
Aku tau semua pelajar Kasr el-aini Medical School dah bertukar jadi burung hantu, dan bilik bertukar jadi gua dengan dipenuhi buku dan mendapat panggilan 'sarang'. ok tak, tu aku. 'Ana dah keluar dari sarang dia..': kata Qayyah. Birthday Kayla jatuh pada 9/1/2012, 2 hari sebelum exam Physiology k.. PHYSIOLOGY! Subject pembunuh yang paling kejam..tapi....kteorang sempat lagi buat prank. ok, i hope this entry will not be too long, ana..........balik kepada buku cepat~



Prank nye...... 1) buat-buat tak tau birthday Kayla---*typical~ 2) pakat dengan ketua batch a.k.a Mr. Luqman ......*this gonna be interesting 3) Luqman call kayla, kata maklumat Kayla tak lengkap and ade masalah nak transfer elaun, and suruh Kayla pergi embassy ASAP...... *aha~ and SHE DID... aku dan Timah volunteer temankan dia pergi embassy. Ye lah kan, takkan nak biar minah tu buat kecoh kat sana. dan kiteorang sampai kat embassy, dan......masuk.....dan Kayla naik pejabat bagi salam macam masuk…

new year! mid year exam! winter vacation!

Image
Salam~~
Nasihat pertama yang Jie bagi kat aku.. 'Jangan masuk tandas pada pukul 12.59 malam hari 31 hb Disember 2011, sebab ko akan keluar pada tahun 2012'. Tragis giler nasihat ni, dah la dia bagitau waktu melawat Bella yang baru surgery, tak ke naya dia nak tahan gelak . Azam? hehe..rahsia~ but of course la dah tak boleh main-main kan..lagi 27 hari lagi, i'll officially 20 years old!! Aku tak suka ada nombor 2 kat depan tu! Nanti dah tak boleh nak ngaku, aku tengok citer Tangled nak dekat 10 kali. Sampai boleh cakap kat orang, 'nanti datang rumah aku tunggu je kat bawah, aku turunkan rambut~' ngeh!
Its winter! yes it is.. kaki pun malas nak jogging, lemak makin menebal, jadi tenggiling bawah selimut lagi best, tapi tak best biler kena prepare untuk mid-year exam..jangan sesekali main mata kat katil! Oh ya, semalam study group kat rumah Tasneem, dia buat NASI AYAM yang marvellous gler...tapi dia namakan resepi tu, 'Nasi ayam bodoh' and at night sorang-sorang t…