Posts

Showing posts from January, 2013

kisah pavlova, music sheet & patience

Image
Salam...

it's almost 2 a.m eh? dan masih tak ngantuk ni lah rasanya bila nikmat tidur ditarik~

well, this week I learnt new things. yang membuatkan moral value tu masuk disedut diserap macam sponge, 'Patience'.

it started from the silly music sheet. Macam biasa, macam mana kita main piano melambangkan expression kte waktu tu. Cikgu piano detect aku main nampak macam terpaksa. dan asyik nak rush je, macam nak habiskan cepat, impatience.

'Behind every music sheet, there is a composer. You need to respect the composer'

'You need to dig out the spirit, you need to be groovy' *betul eh, perkataan tu? groovy?*

oh, tolong jangan bayangkan music sheet tu adalah classical music yang hebat-hebat tu, dan komposernya 'Chopin', 'Beethoven' atau adik-beradiknya. Nope, music sheet tu SANGAT senang, and that's why I call it 'silly'. So, mood nak main tu totally switch off, I don't know what the composer wants, and not even try to dig out the &…

AIDS

Image
Salam..

Benda ni dah lama dah, cuma baru je nak share.

Dalam satu bab Pathology, Viral Infection. Salah satunya Acquired Immunodefficiency Syndrome (AIDS), tiba-tiba jadi satu topik dalam TL. lulls. tapi ni dah lama laa, zaman penyeksaan study leave untuk Patho. One of the modes of transmission is sexual transmission, 70% involving homosexual or bisexual males. Suddenly it became a topic in twitter~

macam Dr Faisal kate, takde perkara di dunia ni berlaku tanpa sebab~

It's true, if you learn Histology, Vagina is formed of stratified squamous cell and Anus is formed of stratified columnar cell. It isn't resistant to friction while stratified squamous is vice versa. Homosexuals do anal intercourse, pastu sambung sendiri la guna ayat Pijan kat atas..hehehe..

                                                     LOL!  Guys.....memang la~

So what if, ade scientist dapat invent ubat untuk treat AIDS? so seluruh kaum homosexual dapat hidup tenang. Drug addicts dapat hidup bahagia sento…

1.1.2013

Image
Salam~

Nice..........tahun baru bersamaan dengan tarikh exam Microbiology. Macam ni rupanya rasa khatamkan 3 buku microbiology, 2 papers lagi, Pharmacology, Parasitology. Lepas tu..........wait for it......it's coming........Balik Malaysia! I know, orang lain tengah plan melancong Spain, UK and blablabla, sepatutnya plan awal nak accomplished Level 1 horse riding, tapi balik malaysia lagi havoc maaa~


                                                                         Awra~

comel kan? bantal & satu set tu hadiah dari auntie ana & aunti lek =D *tone suara gedik*

apa nak tulis eh? nga nga nga nothing

haritu berjalan sama-sama dengan enon, dan ya kami melahirkan rasa cemburu gila-gila pada syed ziman kerana dia dah jejak Palestin. woi cemburu woi cemburu giler. Akan ada satu lagi team yang akan pergi lagi hujung tahun ni, dan enon dah berjaya dapatkan separuh green light (ade green light separuh ke?) ok la, boleh kire mak dia kasi lepas la. =.= while me? memang dah agak d…