Posts

Showing posts from November, 2011

OMG!

Image
Location: Tahrir Square.... Christians forming a ring to protect the muslims performing night prayers. Aku arahkan jaw a.k.a mandible korang drop sekarang!
p/s: to my family, ayong tak pergi Dataran Tahrir k, ni gambar dari facebook.

Berlainan agama tetapi tetap bersatu untuk negara.
bak kata tiqah la kan: 'walaupun kerajaan diorang ntah apa-apa. tapi diorang still sayangkan negara diorang. Kalau tiqah........'
Waktu kelas Physiology, lecturer masuk dengan muka frust.
'I'm sorry, i'm a bit depressed on what happen in Tahrir. 60 years is enough! It's enough! I watch the interview of your prime minister..*dia tak ingat nama, lepas tu kiteorang tolong recall kan.. Tun Dr. Mahathir! take note: Tun memang popular kat sini eh* His ideas are brilliant, but why they don't want to listen to him. sigh~'
Setiap hari pergi kuliah, kalau tak dengar students buat demo memang tak sah., melaungkan apa yang diorang tak puas hati. Aku memang tak faham pun apa diorang cakap, s…

When life gets hectic.

Image
Salam~
Sangat busy, sangat pack, sangat letih. Cukup hiperbola dah aku rasa. So many things to be done. Ya, penulis tengah terlepek atas karpet dengan lab coat tak gantung, 'cawan spongebob special untuk kopi' tak basuh dari semalam. buku-buku bertimbun, nota berterabur, tak tersusun. That's why tetamu yang datang rumah aku akan warn jangan masuk bilik aku. Yup, aku rajin sikit mengemas waktu cuti minggu, tapi kalau cuti aku pun 'dirampas'..... dear spongebob, do accompany me k..
Penat 2 hari tak hilang lagi, balik rumah kemas ruang tamu, bilik, basuh pinggan baru je menikmati rehat tiba-tiba, 'Ana, ko kena masak hari ni'. Dear people, I hate doing things at the last minute. I do plan things walaupun tak usung planner setiap masa.

Waktu pagi, pasang lagu untuk amik mood, sebelum kelas kena beli cappucino to make me awake. Have to bring buku subject lain jugak sebab waktu rest kena revise. Exam yang membuatkan tak tidur sampai pagi. Terasa bersyukur giler bila l…

KIDS!! memang boleh buat semua orang happy~

Image
Salam~~
Kelmarin baru Skype dengan family...dan 2 budak ni pun ada..tengah prepare untuk camping
yang kiri tu, my cousin-nasrul..yang agak selenga di sebelah tu my adikyangbanyaksongehgiler, faiz. Apa yang buat aku terbahak sekejap bile these 2 kids borak sebelum bertolak pergi camping
faiz: weyh, sweater tu ape? nasrul: baju sejuk lahh!!!
LOL!! Faiz ade tunjuk pistol mainan dia and TRUST ME.... dia memang bawak pistol mainan tu sebab takut nanti ada anjing. BHAHAHAHA!!!
and pernah ke aku citer pasal my new cousin, Azfar? oh, ade tapi sikit je kot. Pernah tido kat rumah acu 4 hari. Of course la, untuk masa tertentu aku kena jaga dia........but it turned out Azfar yang jaga aku.........sebab.....aku tertido. Nak tau tak, masa tengah tido dia dengan berdaulatnya lepuk muka aku. Biasa la baby kan, lepas tu Azfar buat muka comel. Orang gila je akan marah.Dan ada satu masa tu, awal-awal pagi dia dah bangun dan bile dia nampak webcam terus dia buat muka pelik. Mana tak tergelak. LOL! dan akhirn…

Selamat Menyambut Aidiladha!!!

Image
Salam Aidiladha everyone!!!!!!!!~~ kullu sanah wentum tayyibiinn~
Orang Mesir sambut aidiladha lagi meriah berbanding aidilfitri..Yup! dan mereka sangat murah hati bagi daging ya, kalau tak peti ais umah aku takkan la sampai tak boleh tutup kan *sila sujud syukur farhana. 1st day raya, disebabkan rumah aku depan masjid je, so takbir raya tu clear giler cuma tak dibaca dengan 'nahwan' macam kat Malaysia.

Sehari sebelum tu, puasa A'rafah dan iftar jama'ie ramai-ramai. Bayangkan masing-masing bawak potluck. Heaven~ Kalau mukadimmah nye saje dah mee bandung, the rest tu tak terbayang la kan. Pastu, balik umah dengan perut cam sarat mengandung.
Tak lengkap kalau tak pergi BKAN masing-masing, at least potong daging pun jadi la..huhu, gua cakap lu der, daging unta liat nak mampus...*hiperbola~ Waktu ni lah, ke'medik'kan keluar dari diri masing-masing, Khadijah pakai sarung tangan macam nak disect cadaver. 'potong 'transverse section'' 'buang la fascia

pointless..

Image
Salam...
Post ni memang pointless, percayalah. Takde benda nak cakap pun sebenarnya.
Hari Raya Haji dah nak dekat. Mama Aisyah, jiran kteorang dulu ajak gi rumah dia. Of course, I miss her son, Ahmad. Ok tak, tu tipu. Seronok dapat makan makanan arab free! tapi tak semua yang best. Terasa cam nak buat cross culture. Cuba bagi diorang makan budu dengan belacan. muahaha!! ok, tak baik Ana men'dajal' jiran sendiri --miss this moment--

My friend, Iqy tengah mengerjakan haji. Semoga ko dikurniakan haji mabrur dan fokus dalam beribadah kat sana. Erkk, aku kena panggil ko 'Haji Iqy' ke?Plan aku untuk cuti seminggu ni, walaupun sekalian alam berpakat nak pergi Tanta, Mansurah, Alenxandria. Takpe, aku pilih untuk menternak lemak kat rumah and study untuk exam. Oh ya, musim sejuk, bermakna mulut tak boleh berhenti mengunyah. Aish, pernah la beberapa kali, tak sedar masukkan handphone dalam mulut. Bila terdengar bunyi ringtone dalam mulut baru tersedar. Memang masalah betul~
Kenapa ta…