Posts

Showing posts from February, 2013

on being wrong

Image
Salam~

Tengah malam, makan red velvet cupcake selepas buat revision harini.. dan sambil tengok youtube. Multi-tasking~

Sebenarnya benda ni dah terfikir lama, dan berlaku lagi kelmarin....

Pernah tak berada dalam situasi kita rasa kita dah betul, tapi orang lain anggap kita salah. Dan kita start doubt kita ni sebenarnya betul ke salah? Dan adakah salah untuk berada dalam kedudukan 'salah' tu? ataupun ke sebenarna kita memang betul? haaa~ hambik kau, lembut lidah. cuba sebut laju-laju.

there was a situation semasa Family Outing, ada sukaneka and horse riding. Dalam kedudukan umum, di mana semua orang ada. Aku duduk dengan mood frust, siot tul kuda tu tak lari, at least laju la skit .Datang seorang musyrif, boleh kira kawan laki dalam batch yang sama la kan. Dia tanya apa sebenarnya akhawat tengah buat kat bahagian padang lagi sebelah tu. Pelik bebenor kot tengok kita main pistol air warna hijau (mainan sebenarnya Running Man la kan), then I explained bout the game dan dia citer …

Lagi satu.

Image
Salam


Bila dah sampai Cairo, tinggal cuti 4 hari (esok start sem baru). I did what I love, pagi - have my coffee and cookies, sambil baca buku. practise piano, biler dah bosan skit tengok movie, tapi end up rasa bosan gler. Bukan jenis orang yang suka tengok movies, but when I did, maknanya masa tu memang bosan gler tahap langit petala ke-lapan.

Satu lagi bad habit, baca banyak buku dalam satu masa. Nampak tak ke-tidak-istiqamah-an di situ. Selang setengah jam tukar buku lain, dapat rasa boring di situ ye.

Those books dalam gambar tu, ada yang beli kat bookfair Cairo, ada yang beli kat MPH. Buku Last Lecture sebenarnya dah baca tapi tu orang lain punyer, it's quite expensive, 70 L.E. sekali kat bookfair cairo, 15 L.E, rembat la apa lagi.

Sophie Kinsella is my favourite author, buku dia akan buat kita gelak dan jalan ceritanya akan buat kita attach dengan buku tu untuk tau ending, I can assure you it's not lovey dovey. Buku 'Can you keep a secret', tu hadiah dari Kayla …

Family comes first

Image
Salam~

almost 1 a.m , plan nak habiskan baca buku malam ni tapi takpe kot. Ade banyak benda nak buat esok!

Waktu bermusafir sebelum sampai malaysia, berdoa banyak-banyak. Harapkan 2 minggu yang betul-betul berkualiti. and......JJANG! Alhamdulillah~ that's why balik lusa pun tak rasa sangat, sebab Allah dah makbulkan doa.

Family comes first! that's my principle and of course family guy is my type! ops!

Aiman lukiskan gambar potret untuk aku..8th wonder of the world! Adik lelaki yang sebelum ni bukan main liat lagi nak tolong lukiskan, bukan setakat tu, siap mintak lagi kasut, baju, blablabla..(atas alasan gambar Picasso berjuta-juta, bagi butt hurt kang)

1st week ayah cuti. Macam magik je bila ayah bercuti dan mesti lah suka! =D Sebab ayah jarang berehat, dan selalunya ayah pakai pain relieving plaster, lepastu sambil urut ayah sambil membebel. Bila dah belajar Anatomy, you know what will happen if certain part is affected. and just now, Ibu mengadu batuk kering, aku selongkar …