Posts

Showing posts from December, 2013

New Year Resolution

Image
Salam

I know i should be studying, but this headache is killin me. Duhh~ Tido pun tak membantu. The perks of being a medical student, you start to diagnose yourself.

Orang India kat luar tengah memekak, baru aku tau muzik diorang lebih kurang sama je dengan orang Arab tapi nasib jarak ko jauh skit.

Tinggal lagi sejam...2014! and next month I'll be 22! (see, I give you a hint)

Nina tanya, 'Apa azam awak?'

Jawapannya:

Nak bina abdomen muscle. Ok ok, aku tau aku kurus kering, kecik melidi call it whatever you want. Tapi serious, sejak aku datang India. Sejak hostel aku ade lif, naik kelas tingkat 3 pun naik lif, jarak hostel ke kelas pun tak sampai 100 m. Jadi stamina pun jadi lembik. Dulu gua naik turun rumah tingkat 6 takde hal der, sekarang naik kelas guna tangga ke tingkat 3 pun dah semput. Ditambah pulak hidup takde duty memasak, bersihkan bilik air, mop bilik (thanks to moshi!)

Jadi dengan adanya gym di tingkat 2, track depan hostel. Amin~ fuh! fuh! but the problem is,…

Post baru di tempat baru.

Image
Disclaimer: penulis akan meraban menulis tak tentu hala / tujuan dan mungkin jugak takde makna sambil pekak kan telinga dengan lagu 'At The Beginning - Anastasia movie'

p/s: to Tasneem, not this post ya~

Ni post pertama tulis kat Belgaum, India. Ulang suara, Belgaum, bukan Belgium. Satu je yang aku fed up pasal India ni. security dia ya Allah~ sampai rasa annoyed! Aku nak buat simcard je pun. Ni sampai nak dekat sebulan aku takde nombor lagi, paham tak?!!! sebulan! Kalau bukan sebab Nina yang push aku dari belakang, memang aku dah give up dah.

Yang best nyer pasal tempat ni, dia direka khas untuk ko concentrate study, makan tido, main (bersukan la, kalau ko rajin pergi la gym ke track ke). Duty sapu sampah, bersihkan bilik air tu semua tak payah, ko panggil je Moshi, nanti dia datang dengan partner dia. Cuma bau India tu, ya Rabbi... tolong la pakai Ajax Fabuloso. Kalau ko nak lagi advance pun boleh, suruh basuh kain, iron baju, basuh pinggan cawan blabla..bagi la upah skit. T…

Tasneem 'Aini bt Ahmad Rushdan

Salam

Kenapa tajuk blog nama penuh minah ni, sebab senang kalau ade orang Google, jumpa terus. LOL! Boo~

27 Mei 1992, Lahirlah seorang taiko puteri yang bernama Tasneem 'Aini bt Ahmad Rushdan. Kalau dia terdengar surah Mutaffifin je, tak sabar nak tunggu ayat 27 sebab ada nama dia.

This lady eh, kalau nak describe ambik masa, banyak sangat ayat adjective yang boleh guna.

Gila-gila,
Kadang-kadang memang gila,
Obses dengan masak,
Kalau amik gambar, tak boleh nak buat muka normal,
Kasar,
Pakai skirt bukan main ayu, tapi jalan tetap macam wrestler.
Energetic

But,
only the close ones know the other side of her.
the one who loves reading poetry
and write poetry
sometimes rhythm
she always appreciate people surrounding her
sometimes she could be so sentimental.

Sometimes,
I'm afraid she might not see me as someone who really appreciate her good deeds
because I just don't know how to express feelings.
verbal - you wish!
action - naah~
i'm not a cheesy-leezy-weezy person.

but …