Posts

Showing posts from March, 2013

Sebab untuk tidak mengalah

Image
When things go wrong,     as they sometimes will, when the roads you're trudging    seems all uphill when the funds are low    and the debts are high.. and you want to smile,    but you have to sigh when care is pressing you down a bit,    rest if you must but DON'T YOU QUIT!
Success is failure turned inside out   that silver tint is the clouds of doubts and you can never tell how close you are   it might be near when it seems afar so STICK TO THE FIGHT...
    when you're hardest hit it's when things seems worst
THAT YOU MUST NOT QUIT!!!
Often the strugglers has given up when he might have captured the victors cup! so DON'T GIVE UP!
Bila ada masalah berat, dasyat, rumit, annoying, kita pilih untuk berkabung duduk dalam bilik memandang luar tingkap sambil ade lagu latar belakang macam dalam movie. Kita ingatkan kita akan ok lepastu, ye la dalam movie Tangled ade laki hensem pecah masuk bilik, rupa-rupanya kita Princess. Tapi tak. Mangkuk punyer movie bagi harapan palsu.

Jadi kita lawan…

I don't have bad handwriting, I have my own Font.

Image
Salam terutama kepada pengkritik tetap tulisan aku, muna & shidot.


Suatu hari, Muna jeling tajam semasa aku tengah tulis nota. Lecturer kat depan, aku teruskan menulis, buat-buat khusyuk sebab boleh agak Muna nak cakap apa. Akhirnya dia bersuara......-kan aku dah cakap-.

Muna: Ana belajar tulisan sanskrit kat mana?

Rasa nak terjelopok jatuh tergolek biler dengar. Fine muna fine!

Me: Ada la belajar kat kuil mane ntah aritu, nak kite ajarkan ke? Boleh je.

Muna: Takpe la ana, takut tak bersambung sanad nanti.


Tiba giliran shidot,

Shidot: Ana, ni kalau Dr panggil ko semula, sebab tulisan ko buruk sangat ko nak jawab ape?

Aku rasa aku nak jawab, 'Doctor, I don't have bad handwriting, I have my own Font'

That's how I define self-confidence.