Posts

Showing posts from August, 2011

Esok kena balik Cairo!!!!

Image
Salam~~~~
Bulan Syawal ni, nak minta maaf zahir & batin, sincerely from my heart, siapa-siapa yang kenal aku, then you know la my attitude, suka main cakap lepas, outspoken, straight forward, mendominasi makanan, yang menyebabkan saingan yang tinggi kepada sesiapa yang kongsi makanan ngan aku.
Kita kena bersalam-salaman meminta maaf macam gambar ni
Mana-mana orang yang sanggup cetak gambar ni buat kad raya, aku memang tabik spring bhai~

pengajaran 1: Do wear gloves laa!! pengajaran 2: wear the white coat la!! pengajaran 3: lecturer tak datang lagi, ko pergi main pondok-pondok dengan serunding buat hape?!! pergi buat preview!! * i call the cadaver as 'serunding', if you see the nerves and blood vessels, memang nampak cam serunding pun~
Me always playing, dengan serunding reput pun boleh jadi *slapping myself,
so, malam ni malam terakhir aku kat Malaysia. Tak rasa apa-apa pun, mungkin Allah dah kurangkan rasa beban tu. Alhamdulillah *eleh, padahal kat airport nanti meleleh la tu~

Selamat Hari Raya everyone!!!!!

Image
SALAM Semuaa!!!!!!! *dengan gaya nak melompat-lompat macam teletubbies.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR & BATIN!!!!
hehe, dah lama tak update blog, i was in Chini, Pekan, kat umah Wan since 27 hb. So, hows your raya? tengok gambar kak Syara & Dhuha raya kat Cairo, Jenol yang mengadu takde kampung, and Aisar yang pilu kat Mekah, haha!! by the way, thanks for the wishes bro.
Walaupun nak dekat raya, and everyone was busy doing preparation. But at night, till Subuh, I still have to study for the repeat papers. Sobs Sobs. But.. someone was accompanying me... let me introduce you, our new cousin! AZFAR! *Nasib baik tak tambah lagi satu nama kat depan tu, kalau tak mengigau aku.
pedulikan muka serabai yang masih tak mandi pagi, i wore the tudung and rembat towel Ibu, dan tangkap gambar bersama peneman saya sewaktu study. suka tengok muka jakun Azfar biler nampak webcam.
I was a commentator kat dapur, komen sedap ke tak, kurang garam ke, padahal tak masak pun. I still reme…

the last chance..

Image
Salam~~~~~~
Kita dah masuk pada fasa terakhir bulan Ramadan, fasa untuk berlumba cari lailatulqadar.
I wrote an entry about Ramadan, tapi letak kat blog batch..hehe..so, kirenye this is my first post untuk blog sendiri. ****************************** Meletakkan diri serendah-rendahnya, sekerdil-kerdilnya sehingga tak terlawan dengan darjat srikandi syurga, mahupun sahabat nabi, apatah lagi Nabi Muhammad s.a.w.
Memohon keampunan, ibaratkan inilah peluang terakhir, Ramadan terakhir. Mendalami sifat Allah yang Maha Pengampun, Maha Mulia lagi Maha Penyayang.
Bersyukur dengan segala nikmat, kurniaan Allah. Menerima segala ketentuaanNya dengan redha. Berdoalah untuk sahabat seagama di negara lain, yang nasib tidak sebaik kita.
Berhak atau tidak untuk kita menyambut Aildilfitri? sedangkan hari tersebut sempena kemenangan untuk umat Islam setelah menjalani ibadat puasa dengan TEKUN. Yang mana perlu dikejar? bulan Ramadan ataupun Syawal?
******************************** I rarely express my feeling,…

I don't like many people know about me.

Salam semua~~
well, tajuk post ni menjadi jawapan nape aku suruh Insyi remove blog aku dari list dalam blog batch. I don't like many people know about me.
and ade orang reply, 'sampai bile? sampai bile ko taknak orang tau pasal ko?'
Kalau ko jadi 'aku' ko takkan persoalkan perkara tu.
yeah, mungkin la orang akan cakap. 'ko ni ske privacy sangat, complicated ah' or orang boleh cakap aku isolated ke. yeah, kalau ada orang bagi aku pilihan, sebuah tempat yang penuh dengan buku or novel, dengan jemputan kenduri kahwin. aku akan pilih tempat yang penuh buku tu, I don't like to mingle with people. Aku takkan mulakan conversation dulu, but i'm welcoming orang yang tegur aku dulu.
Perspektif orang berbeza. Kadang-kadang aku tengah tulis pasal benda lain, ada orang akan nampak perkara positif, and ada orang akan nampak perkara negatif. Aku malas nak berhadapan dengan anggapan negatif tu, jangan ingat aku tak berani nak sound direct face-to-face, jangan suruh aku…

Astro Beyond & Gulf Air yang menguji jiwa raga

Salam untuk semua yang berpuasa & sedang melawan jiwa bakul raga daripada diselubungi roh yang bengang untuk mengelakkan puasa tak batal *ok, tu ditujukan kat aku.

'KAKAK!!!!!! apesal ni?!!' dah menjadi kebiasaan bila ade je benda tak kena, nama aku naik dulu.

'You have inserted the wrong smart card, please insert the correct smart card' terpancar kat screen. Biler dah jiwa tengah 'masak' tanpa memerlukan minyak memasak atau gas memasak, nak je aku masukkan IC Card ke, ATM card ke dalam decoder tu.

Ayah tengah keje shift, so he asked me to call the hotline, terbentuk la mechanism di bawah ni: ade operator laki yang charming suaranya kate suruh bukak wayar kaler ni la, tu la. tunggu 30 min la.

lepas tarawikh, takde perubahan. kol lagi. dia akan panggilkan technician in 48 days, selepas 3 hari pun tak datang. kol lagi, esoknya baru datang. *Malaysia jangan tabur janji macam orang Arab boleh tak?

dah datang, change everything, in 24 hours boleh elok semula. se…

respond to 'do you think its easy for me'

Salam... *tak jawab berdosa, klau jawab saa.....yang!!'
hmm...tak baik berdiam diri setelah menerima 13 responds yang positive, bukan kat blog je, dalam inbox fb, YM, phone. At least ucap lah terima kasih..
I thought lots of people wouldn't notice my post as i didn't share it in fb, tapi ramai giler wooo..sampai segan plak rasa. During the moment yang rasa macam hidup-tak-nak-hidup tu, i didn't react much, orang hantar messages berduyun2 pun aku tak bagi respond apa-apa. Don't ask me why.
tapi biler baca semua tu, seyes touching, sangat-sangat. sebab tak expect pun..
to alip (adik mithali), syidot (kakak tomei), atul,kinah (geng meg7),kakak and even kawan batch walaupun tak rapat, haniz iqbal, boq (geng lawan chess), OSIS, metot (budak tanta yang shweett~),, kinah, iqy, anas( thanks for the info)
Jie & Jenol (JJ a.k.a labu-labi), diorang sangat superb dalam bab komen dengan style sengal kat fb tapi.... diorang pun bagus dalam bagi support! *applause..
Abg long a.k.a …

MPH kat hujung jari jer!

Image
Salam,
pukul 4 pagi tadi kan. konon la nak rehat2 lepas study physio, online la kejap *palotak ko kejap TERbukak mphonline.com.
then, hehe..boleh shopping ler, saje-saje tekan 1 buku nak tengok complicated tak urusan nak beli.
1) kena jadi ahli, sign up je. isi borang tak sampai setengah page beb *whoa! senang hidup!!
2) pilih mana-mana buku, pastu tekan '+add cart'
3) cara bayaran, ehem! kalau dah cukup kaya ada credit card boleh ler. yang ada maybank2u boleh jugak. hehe..ade CIMB clicks laaa!!! *whoa lagi! sebab bukan selalu aku termasuk dalam kategori.

sampai sini je aku excited, sebab aku tak click 'continue' pun, sebab buku yang aku pilih. You know how much it costs? RM100 plus shipping cost RM7, total=RM107. koyak purse aku. Somehow, I don't mind pun sebab itu adalah buku, and my harry potter's collection pun costs hundreds gak kan. Takkan la buku lain tak sanggup gak kot. Lagipun memang aku nak ada sangat buku ni!!! malas la nak explain kenapa nak, kang orang k…

Happy Birthday Bie!!!!!!

Image
Salam untuk semua yang berpuasa~~~ hari ni hr bersejarah meyh, hari jadi Bie!!! & juga acap!! *kak ct mesti suka, oh, hari jadi alololo adik debate kesayangan dia....
Siapa Bie? hehe jangan ingat Bie ni singkatan Hubby, ni kawan aku la Nabihah, nama comel dia 'Bie' tu tu...yang pakai spec hitam tu, haa~~ gambar ni di ambik masa Bie jadi sukarelawan tour guide kat Alexandria, wa cakap lu, dia bawak aku ke tempat yang ada koktel kaw kaw, tak dongak kepala aku makan.
to Bie, Selamat Hari Jadi!!!! yang ke-19 semoga semuanya kheir belaka untuk exam ko, cepat-cepat la balik malaysia nak jumpa!!! kita dah kenal sejak zaman sekolah rendah lagi, sampai la sekarang, aku harap anak aku akan datang kenal ko. bhaha!! *ok mengarut ko lah kawan sejati aku, yang sentiasa sabar dengan perangai aku yang kalau-boleh-nak-hampuk-dengan-lesung-batu. Seriously, takde siapa lagi yang boleh memahami aku lebih dari ko faham aku. kite 1 kelas sejak darjah 2, sampai la Form 2, the rest kawan kelas jiran. A…