Posts

Showing posts from September, 2013

I fell in love with Prince William.

Image
Random. Random. Random. Pembuka cerita biar random.

Walaupun sebenarnya taknak kasi tido, dah terlajak bedtime, kalau tido sekarang subuh dinosour nanti. What i did just now~ drawing. drawing. drawing.

Taknak set up gambar entra-large, nanti nampak jelas sangat bahagian yang kasar. I don't have specific materials for drawing though, ok now you can judge me.

Biasanya aku akan melukis:

1) pada waktu malam
2) bila emosi terganggu. Terganggu disebabkan oleh drama Egypt-Malaysia. Topik yang sama kalau bukak Twitter & Facebook. Aku nak tengok berita-berita penting, dah terpaksa la scroll sekali topik ni, haih~

Kadang-kadang bila orang tanya 'malaysia ke mesir?', aku diam je, atau buat lawak bodoh 'aku pilih negara mula huruf M'. Keputusan ni lebih baik semat, diam dalam hati. Buat keputusan tu biarlah tak dipengaruhi siapa-siapa, atas rasional sendiri. Paling pendek akal pun fikir, 'yang jawab paper nanti aku, bukan orang lain'. Dah 21 tahun, dah boleh berfi…

Choose your companions

Image

Most recommended books

Image
14th sept, hari written exam Microbiology, aku memang tak faham kenapa universiti kat malaysia luas ya rabbi, sampai pukul 9, sejam sesat cari kat mana Kompleks Akademik E, dalam UPM! ko paham tak? sesat dalam UPM. Siap berlari dengan Qayyah dengan baju kurung nye, macam Running man dah. Lambat dalam 2-3 min, boleh la. Masuk dewan macam dalam keadaan baru kena kejar anjing.

Berharap, dapat lepas naik tahun 4, ameen~

ok lari sikit dari tajuk, zati suruh aku suggest buku-buku best (hai zati, aku boleh sesat dalam uni ko, tau~) Yang ni cuma secara umum, kirenya buku-buku ni dalam kategori

sekali-baca-konpem-tak-nak-lepas-dari-tangan

Gittew~

Tapi ade sesetengah orang tak suka, ade yang suka, macam bese la. Aku bab mengutuk buku yang tak best pun no.1 jugak. Satu lagi perangai, kalau aku nak beli buku, aku akan research dulu, and tengok review dengan ranking bagai sebab....sebab aku faham, buku ni ade yang mahal. Dan aku memang jarang baca buku melayu...sebab...ok. stop ana. Stop.

1st) Rec…

Date a girl who reads.

Image
I found this! and as if she is writing about me! *floating in the lalalaland* by the way, I have had a library card since i was six.
Date a girl who reads. Date a girl who spends her money on books instead of clothes. She has problems with closet space because she has too many books. Date a girl who has a list of books she wants to read, who has had a library card since she was twelve.

Find a girl who reads. You’ll know that she does because she will always have an unread book in her bag. She’s the one lovingly looking over the shelves in the bookstore, the one who quietly cries out when she finds the book she wants. You see the weird chick sniffing the pages of an old book in a second hand book shop? That’s the reader. They can never resist smelling the pages, especially when they are yellow.

She’s the girl reading while waiting in that coffee shop down the street. If you take a peek at her mug, the non-dairy creamer is floating on top because she’s kind of engrossed already. Lost in a w…

Drama

Image
Drama.

Tapi tak epic macam drama kat ONE HD

dah lama tak tulis kat sini. Bukan malas, tapi taknak orang baca. taknak orang tau, taknak orang stalk. eceh bajet ade orang baca.

Life has been hectic. kot

Bermula dengan kisah sabun pencuci Sunlight, yang confirm pasni aku balik masuk tong sampah macam aku rejam bola bowling. Kejadah kau sabun aku plak kulit sensitif. Aku tak sangka plak jari-jari aku akan berair, bernanah, berdarah, bengkak...sampai la aku tak boleh makan sendiri, tak boleh buat ni, tak boleh buat tu, paling legend, tak boleh menulis. Ibu yang suap makan tau, aish~ pathetic sangat rasa. Jari ni buat semua orang aku tak kenal, termasuk cashier kedai tegur aku 'kenapa ni? kenapa tu?'  Sampai aku fikir, Nick Vujicic yang takde limbs tu pun lagi heaven dari aku.

Gitteww~~

Boleh jadi perang dalaman, bayangkan aku ni dah la spesies yang kena menulis kalau study, tup tup jari pulak yang tak boleh menulis. Bayaaangkaaann seksa yang rasa macam nak baling buku 100 meter. T…