Posts

Showing posts from October, 2011

Please stay away~

Image
well, this post mungkin related dengan post sebelum ni kot.....dalam kategori friendship lagi. Oh tak, mungkin makna friendship tu akan hilang.
This is what friendship means to me:
Kawan yang akan sentiasa ada waktu susah & senang. Going through thick & thin
Respect each other. Privacy...sensitivity...
Helping each other, bukan selfish
Takkan lupakan kawan. Ade skali tu tengah bad mood sebab ade problem. Aku text message kat kawan yang cuba nak hilangkan bad mood tu. Tapi ye lah kan, hormone tetap menang.
'Sorry, I appreciate your concern and you do keep in touch dengan aku. But I'm not in good mood. Later, when I'm ok, I'll text you ya. Sorry'
Kawan aku reply, 'Ok ok. Sorry..you know, once i make friends with someone..It's not easy for me to forget them. I really appreciate my friends. and that's the most important thing that you have to know about me..ok, text me when you have some free time k'
*at least dia keep in touch walaupun just tanya kha…

I'm not a good friend

Image
Salam~
Dah lama tak update blog, nak update cme tak tau nak cakap pasal apa. Melainkan rasa cam nak bagitau satu dunia, 'weyh!!! apesal Biochem tahun 2 berbelit2 giler!!',
And semalam chat dengan seorang kawan yang concern. *I know you read this post, tak payah nak kembang la der~*.
thanks for being concern of me~~You know what, aku sangat menghargai kawan yang detect aku ade problem dan tanya aku dulu. Sebab aku bukan orang yang akan pergi kat siapa-siapa, 'weyh, aku ade prob..tadah telinga sekarang'

=D you are the best buddy!! *terpaksa conteng nama-nama tu, kalau tak nanti mak cik jihah kecoh
soalan yang aku tanya, kalau dia kat tempat aku, apa dia akan buat? Buddy, THANKS A LOT!!!
I want you to know, aku bukan orang yang akan luahkan apa yang dalam hati guna mulut, not verbally la. Entah.. I do really love my friends, but the words 'I love you!!' never come out of my mouth. And.... if they hurt my feeling, I just keep it to myself. BUT, I express it in other w…

miss those days~

Image
Salam~~
tajuk atas tu, kalau sebut laju-laju macam 'miss tosai'~ still remember betapa frust menonggengnya aku biler kena repeat 2 papers.heeee~~ segan pulak nak ingat balik...result baru keluar, and.....LULUS!!! alhamdulillah. Sekarang boleh tarik nafas lega~
Untuk kawan-kawan yang belum bernasib baik. Gua memang tabik spring sama lu!! Don't think the other way, I mean Allah takkan uji lebih dari yang mampu kan, bermakna ujian yang berat macam tu anda boleh tampung, kirenya anda memang hebat!! It's just a DELAYED success.


And sekarang, rasa sangat-sangat berterima kasih pada semua yang bagi kata-kata semangat. Yang komen kat post, message kat facebook, texting through phone. Melalui words pun boleh buat orang terharu sebenarnya. *Kate je la ko touching farhana~~
Nak melalui fasa starting dapat result kena repeat sampai la dah habis exam. Memang..........menguji jiwa dan bakul raga. Tapi dalam fasa tu la aku belajar banyak perkara, well no need to mention here. Lebih baik …

Siwa & Alexandria

Image
Salam~~
Siwa is actually dekat dengan sempadan Libya, so bahasa yang digunakan pun lain skit. Tapi kalau cakap Arab Fushah diorang faham je. Kalau pergi kat pekan Siwa, memang susah gler nak nampak perempuan sebab perempuan kat sana sangat dijaga. Kalau ada yang keluar pun, nak usha mata pun tak boleh...
Siwa terkenal dengan buah Zaitun, tak semua orang boleh telan..tapi bagi aku sedap kot!
Aku arahkan korang terliur sekarang!! bler budak kebulur jumpa makanan free. Tuan tanah kata FREE!! gua bedal je la buat lunch..kolam Cleopatra. QUESTION!!! kirenye segala daki-daki cleopatra terlekat kat dinding kolam ni la ye? selama bertahun-tahun, sebab tu la warna dia hijau? Ngeh~
Jabal Mauta or Mountain of Dead. ok, aku memang tak faham kenapa kena pergi kawasan perkuburan segala mumia ni..padahal mumia semua kat muzium. Kalau ada mumia pun, aku rasa cadaver dalam bilik practical anatomy lagi cun. So, aku mendaki sampai kat atas sebagai aktiviti sampingan, berlaku pembaziran mitochondria.
memang ta…