Please stay away~


well, this post mungkin related dengan post sebelum ni kot.....dalam kategori friendship lagi. Oh tak, mungkin makna friendship tu akan hilang.

This is what friendship means to me:

Kawan yang akan sentiasa ada waktu susah & senang. Going through thick & thin

Respect each other. Privacy...sensitivity...

Helping each other, bukan selfish

Takkan lupakan kawan. Ade skali tu tengah bad mood sebab ade problem. Aku text message kat kawan yang cuba nak hilangkan bad mood tu. Tapi ye lah kan, hormone tetap menang.

'Sorry, I appreciate your concern and you do keep in touch dengan aku. But I'm not in good mood. Later, when I'm ok, I'll text you ya. Sorry'

Kawan aku reply, 'Ok ok. Sorry..you know, once i make friends with someone..It's not easy for me to forget them. I really appreciate my friends. and that's the most important thing that you have to know about me..ok, text me when you have some free time k'

*at least dia keep in touch walaupun just tanya khabar je
monolog dalaman yang berjaya melawan hormone dalam badan. YES!! at least tersenyum la sedikit.

Kata nak hadapi semuanya bersama. But it turned out tinggalkan orang tu sorang-sorang biler dia dalam kesusahan? Layak ke dipanggil 'kawan'? biler setiap hari tunggu at least 1 message masuk. tapi....hampa. Susah ke nak taip 1 ayat? 'Takut, sebab nak jaga hati kawan tu', dah rasa immune dengan alasan ni. Beban yang ditanggung, berat....berat sangat-sangat...kadang-kadang rasa tak tertanggung. Lagi berat daripada ketakutan nak hantar 1 message. Mengharapkan ada orang yang datang tolong, tapi akhirnya orang tak kenal pulak yang datang. Takpe, alhamdulillah..sekurang-kurangnya rasa ringan.

Dan itu mewujudkan satu bond, daripada STRANGERS---> FRIENDS. Tapi orang yang sebelum tu memegang title F.R.I.E.N.D.S........ satu per satu huruf dalam perkataan tu hilang, yang akhirnya takde makna. Dan boleh bertukar dari FRIENDS---> STRANGERS

Sila letak title 'degil', 'keras kepala', 'hati kering' and point your finger towards me. Tapi sebelum tu sila fikir, 'kalau tak disebabkan sesuatu, dia takkan jadi macam ni'. Dan jangan tuduh aku tak pernah mencuba, tapi dah la. Cukup la, aku pun ada hati untuk dijaga.

I do appreciate my friends, dan aku tau tak ramai pun tau..sebab aku jarang tunjuk. Tapi sekali dah rasa sangat perit...sorry, perasaan tu akan hilang. Dan untuk kembalikan balik, ambil masa yang SANGAT lama. I tell you....perkara ni pernah ambik masa setahun.

Orang boleh cakap, 'Alaa...ko lepaskan la apa yang ko pendam tu terus'. Sorry, aku bukan jenis akan luahkan macam tu. For the time being, please stay away from me.



Comments

... said…
pfft, benda ni aish.. baru je type td hilang semua.. =(

anyway, keep smiling and be cheerful! or at least try to my dearest hana!

kak liana always root for you from afar, iAllah!

salam syg fillah always=)

<3

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~