Posts

Showing posts from March, 2012

no tittle

Image
Salam

Siapa ingat Azfar?! my little cousin.ok, aku takkan ulang ayat.. 'nasib baik tak tambah lagi satu nama kat depan tu, kalau tak mengigau aku', nanti ade orang histeria 2 kali.. LOL! Baru chat dengan Acu, Acu kata Azfar kena chicken pox, tapi Azfar tak macam orang sakit pun. LOL! Disebabkan lutut dia tumbuh blisters, so dia merangkak macam orang pumping. LOL!*patut ke aku gelakkan orang sakit? Tak guna punyer budak medic.
no matter kot, kalau perangai Azfar comel..sebab ummi nye pun kelakar.. *kalau dah kembang tu, cepat-cepat la kempis balik acu*. Kan baru belajar Psychology Development, trust me perangai kanak-kanak memang kelakar especially when they try to attract your attention. Acu tanya, untuk umur macam Azfar macam mana. Bila nampak objek baru, they will use all the senses, melihat, menyentuh, bau, dengar dan rasa. Sebab tu la, kalau ambik object yang dia dah masuk mulut, mula lah merenget macam dugong terdampar kat pantai *I'm talking bout my brothers, huh!* mere…

Quote by Tasneem

Image
Salam..
Ini makcik Tasneem aaa..dia tengah main basketball kat Zagazig. Saya manyak busy jadi saya talak boleh ikut jadi supporter. Saya baru tau ini makcik main basket, itupun sudah last minute. Kalau tak, aku jadi supporter tegar dia. Vote for Tasneem!!!! *rajin gler aku sebut nama penuh ko, selalu nye aku panggil 'nyah' atau 'tneem' je.
Makcik Tasneem ni taiko der. Dia selalu buat lawak, tapi aku selalu tak gelak sebab aku boleh expect lawak dia, ayat common dia 'dah la! aku memang tak harap ko gelak pun!!'. Tapi ade sesuatu pasal diri dia, yang memang aku tak boleh tiru dan tu memang bakat terpendam dia. Kalau dia buat benda ni, confirm aku pecah perut. Tak lain dan tak bukan buat muka buruk. So, DSLR abang dia memang penuh dengan gambar-gambar dia yang dramatik. Kat Dublin aritu....kat depan rumah SJ tu....*tneem ko mesti ingat punye... aku amik masa yang sangat lama untuk snap gambar aku dengan tneem. Bukan lama sebab posing, lama sebab nak suruh dia jangan…

=( ---> =D

Image
Salam~
Nurul Nabihah bt Zakaria.. Silalah jealous aku dengan Didiey hang out, aku siap tidur lagi kat rumah dia, ade sesi pillow talk lagi meyh, hewhew~ pillow talk ni penting muahaha! rugi ko takde. Didiey rasuah aku ais krim sebekas besar supaya aku tak kacau dia masak kat dapur. =P Tak cukup dengan tu, dia kata watak Izara dalam citer Vanila Coklat sebijik macam aku. Didiey........kurang asam, hempuk nak?!!!
Yup! memang la kita lain universiti didiey, tapi tak bermakna kalau ko ada problem, ko tak boleh citer kat aku kan? That's why la I came to you. Banyak benda yang aku baru update, haih~ kak long_kang aku sorang ni.

Bie, jealous la...jealous laaaaa~~ tu la, orang suruh turun Cairo sombong. =P Thanks widad, temankan aku balik hayyu ashir. hoho! bila dengar dia gelak terasa macam nak rakam lepas tu buat message ringtone. Sah, kalau berbunyi masa kelas Dr. Aqif, straight kena jawab soalan.
Nak tau tak, apa yang akan buat kita rasa bersalah? Bila ayah call dan waktu tu kita kat sho…

what to do meyh?

Image
Salam~
Teringat zaman muda-muda dulu....*konon~
cikgu piano: For the first day lesson, you are a fantastic learner! =D
Dalam hati berharap, perkara yang sama akan berlaku dalam dunia Medic..tapi..harapan~
*************************
cikgu piano: You learn things fast, you are a fast learner and you have talent. You can be a good pianist one day~ *dengan impressive tone
me: I don't think so... *selamba badak menjawab kata-kata music composer & pianist tu kan, tak hormat sifu ke ape. Hmmm... betul ke ape dia cakap tu?
************************* Ketika sedang syok sendiri main piano...
cikgu piano: Nur, stop it. Listen, I know you have many others capability. I want to hear you play with confidence. You need to show you character. Music is about expression. People can be happy or even crying when listen to music. The meaning might be hidden or can be silly. Now, I'm teaching you about music. now it's about you, it's about who is Nur when she plays piano. I know you are a good gi…

Surah An-Naba'

Image
Salam~
Habis surah An-Naba' maknanya tamatlah juzuk amma. Aku, Syida & Enon pilih untuk start tafsir+hafal+tasmi' Juzuk Amma, sebab...surah-surah tu kan surah makiyyah, ada banyak cerita & janji Allah kiranya macam baca buku cerita la takde la berat sangat nak dibanding dengan surah madiniyyah~ Bila masuk part exciting contohnya cerita pasal syurga boleh jaw dropping sebab terasa bahagia, tapi bila masuk part azab neraka rasa macam nak tutup telinga. Kalau gambaran hari kiamat semua akan terdiam, sebab tak terbayang. So, sepanjang kelas dengan Ustazah Karimah tu jadi macam drama skit. Hew~
Just nak cerita secara keseluruhan je, kalau explain semua it will be a loooooooooooong post sebab ada 40 ayat.
Ayat pertama, 'Tentang apakah mereka saling bertanya?
Orang-orang kafir bertanya adakah betul Allah akan membangkitkan manusia semula selepas hari kiamat? ayat 1-16 menerangkan bukti kekuasaan Allah, Allah mampu buat macam-macam yang lebih besar lagi, atas alasan apa untuk…

M.I.S.S.....Y.O.U!

Image
Salam~
Dalam bilik practical Anatomy, tiba-tiba syida datang kat aku 'Ana, tadi tiba-tiba aku rindu ko' lepas tu dia peluk aku. Ade satu mase, Tasneem tegur aku dari belakang..' Miss you!' sambil senyum sampai ke telinga.. 'Lots of stories to tell, nanti eh~' Hewhewhew~
*tasneem mesti rindu kat abang dia tu...
yup! bler bukak balik file yang ada gambar & video mengarut-ngarut tu... I MISS YOU ALL! padahal kelas sebelah je, tak faham aku.

Tadi borak dengan Widad, dia tak abis-abis ulang ayat.. 'Didiey berkali-kali suruh aku tengokkan ko'. *Didiey kak long_kang aku tu la. Well, didiey...esok aku turun hayyu asyir nak jumpa ko.. Hewhewhew~