Posts

Showing posts from October, 2012

Cantikkan?

Image
cinta itu memberi tidak meminta cinta itu baik sangka, tidak buruk sangka cinta itu bahagia tidak derita. 
cinta itu mencintai  orang lain dengan cintanya dan bukan mencintai diri sendiri.
"jika ingin mendapat, jangan meminta, tetapi memberi" kerana hakikat pemberian itu diberikan oleh Allah sahaja. 

kalau engkau mahukan cinta, carilah pada Sang Cinta, habibullah, rasul, kerana Allah memberikan cinta kepada nabi muhammad SAW. 
maka, cinta itu sumber akhlak. 'sifat kekasihnya pindah ke dalam dirinya'
cinta itu terbahagi kepada 2 jenis. zatnya dan selainnya. zatnya itu terbahagi kepada dua, masuk akal dan tidak masuk akal masuk akal itu terbahagi kepada dua, kesempurnaan dan kecantikan tidak masuk akal itu ade satu, munasabah ruhiyyah. (sangat tersembunyi) sangat tersembunyi kerana kau tidak akan tahu ape yg sama antara kamu, tidak nampak secara zahirnya. 
syeikh ajar cara berdoa itu tidak absolute. kite bergantung bukan mengarah, kite mengharap bukan menyusun takdir …

Temptation

Image
Salam,

Kenapa hari ni rasa macam cuti? mentang-mentang baru lepas exam pharmacology. Mungkin sebab esok nak gi CS, bukan cavernous sinus, jangan buat lawak Anatomy. City Star! Google punyer google nampak ade office etihad kat CS, jadi terpaksalah pergi..terpaksa. Kalau dapat balik Malaysia winter break ni, muahahaha! gua sudah janji sama itu tauke Rhapsody Valley untuk beli itu piano keyboard maa~ sebab tau nanti balik Mesir tak payah bawak banyak barang, jadi boleh seludup itu barang. Walaubagaimanapun, it is SUPER DUPER EXPENSIVE. now you know why I'm still using that kunophone.

ok back to the topic, temptation nak.......shopping. Eh? Entahla, tajuk blog tak sampai maksud kot. Baru tadi gedek-gedek blog dena bahrin. Alaa, yang buat video shweet muwwettt yang perempuan dok share kat facebook pasal proposal tu la. I like the way she wears the shawl, kemas, tak jarang, menutup dada. Nice. Tapi suka je la kan, nak pakai macam tak reti. Mesti ambik masa nak pakai, jangan mimpi la nak…

welcome to 3rd year!

Image
Salam~

lame dah tak update blog *ayat basi*

Parasitology
Pharmacology
Pathology
Microbiology

Semua tu adalah 'hantu-hantu' tahun 3. Kawan Arab aku yang tahun 6 pesan, 'beware of Parasitology and Microbiology'. Dan semalam ade perjumpaan dengan Dean, ok.. aku tak tau ape-ape pun yang korang request dekat dean, tapi aku sokong point, 24hours library. Kenapa aku tak tau ape-ape? sebab aku skip. See, once a penyangak always a penyangak.

Perkenalkan ni dean aku, nampak macam Albert Einstein..
First time tengok rasa macam nak jerit.. 'Albert Einstein!! nak autograf~~'. Beliau sangat baik, daripada lecturers, pekerja sampai la students semua suka. Setiap petang, dean luangkan masa untuk students yang nak tanya soalan pasal study. Dan...masih single. Enon kate dia nak husband yang ade Phd, aku suggest kan dia pergi taqdim Dean. Giler la, kalau menjadi boleh buat kenduri satu universiti. Ok, mengarut.

Ya, saya pelajar Perubatan Tahun 3
dan
ya, saya masih teruskan kelas …