Posts

Showing posts from March, 2011

mari tengok youtube!!

Image
yeeaaa...baru tadi membuang masa di youtube, nope...nope..mesti ramai orang fikir ak tengok cter korea...tapi kali ni tengok video2 orang bese2 tapi gempak kat youtube......



anwar hadi!!! huhu...videos dy ade mesej sendiri..and i adore ur accent nak2 bila dia campur dengan loghat utara...nicee~~

ni video yang plg ak x larat nak gelak... matluhfi...



the latest one...



loghat utara dy...hahaha!! lawak2.. oh, lupa nak bagitau..adik dia satu universiti n satu batch ngan ak...hmm..dah name pun adik-beradik kan, so, dyorang lebih korg sama je...tapi BADLY, abang dia tak satu uni, kat australia...

ni adik dia..nama glamour: Lah



ni pasal sorang budak cute mute ni...eeeiiii, kalau aku ade anak teruna, confirm ak amik Maddi Jean ni jadi menantu... dah 18 belas tahun nanti bagitau ye.. *Ana, ko jangan ngarut..lempang nak?* tak naakk~~

idea---> reality

Image
salam...

huhu..lame dah tak update, bese ler, busy gantikan balik kelas yang trtinggal mase evacuate.. bior ganti kelas, jangan summer break tangguh...hehehe...

hoho..this time, kali ni terfikir tajuk ni lepas tengok 1 video, not in youtube so i can't post the link here..but it is awesomeeeeee......

think..think...think... when we were little children, any idea came out, we would made it happened...kan...kan..kan...jangan korang menipu, macam la tak tau yang perempuan selalu pakai long dress and main make up2, n pusing2 kononnya macam cinderella, n the boys used a red blanket and put it behind and became a superman.. we would do anything without thinking the risk and what we thought was 'i just want it to be real'...

huhu, teringat mase kecik2 dulu nak wat kapal lanun, and i took the whole night to make my bed turned out to be 'kapal lanun' sebelum ayah ak jerit...'kemas balik!!' tapi ak wat dek je, because it was my idea!! *see, the risk=berani ko wat dek je k…

what you will do when......

Image
.........ade laki handsome lalu kat depan.....huhu...sape tak nak buang masa, baik tak yah baca, huhu...ni antara aktiviti tak berfaedah lagi tak bermanfaat untuk masyarakat sejagat...
ade 1 hari tu, sementara tunggu kelas physiology, aku duduk bersama kayla atas bangku sambil dengar mp3 sama2...huhu...suhu yang sejuk....tiba-tiba ade sekumpulan laki arab lalu...kami pun main point2...
aku: kayla, yang baju merah tu hensem..
kayla: tak2...yang baju hitam tu...
aku: low taste tul la ko...
kayla: tau tak ape yang PERLU kita buat bila ade orang handsome lalu kat depan? bukak lagu yang best ala2 lagu dalam citer korea.. kita boleh rase konon2 nya kita ade dalam scene cter tu...
nak2 kalau dy bagi pandangan cmni... kte kna bukak lagu cmni...
takpun berangan cam ni...alang-alang ade kat bumi cter 'ayat-ayat cinta' ni...

pastu tiba2 ade classmate laki aku lalu....*nama dirahsiakan...
kayla: dah2, kalau laki tak hensem lalu, tutup lagu....
sila2 la try... =D

balik semula ke egypt + 'date' dengan ayah

Image
salam semua,
waktu aku tengah tulis post ni, baru je habis trauma secara berjemaah dengan ekin...huhuhu...bukak facebook, tbe2 je ade post baru dari Cik Farah...flight pukul 5.30 pagi hari Rabu, dah kena ade kat airport pukul 10 malam hari Selasa, aku 'seronok' giler moment 'jadikan airport tempat tidur' sejak 1st time fly ke Egypt, evacuation, and akan datang... *jangan kacau waktu tidurku.....
baru habis BTN, petang tadi..sampai umah maghrib tadi, tengah malam dapat berita ni...huuiiiyoo!! balik ke m'sia pun tiba-tiba, balik ke egypt pun tiba-tiba...bezanya, ---->kurang seronok... of coz la, tak bersedia nak tinggalkan umah lagi...
so, pendek kate...kita bawak je lah ape yang sempat....*cool2...20 kg je pun... and semasa tulis post ni pun, tak start pun packing lagi, siap tgh buffering Big Bang Secret Parody...hahaha!! lawak giler...*untuk tenangkan hati slps trauma*..kalau packing rushing2 rase serabut...
but...but...petang tadi, impian aku tercapai!! alhamdulill…

devil vs angel....

Image
kalau kita hadapi situasi macam ni nak buat apa?
andai kata la kan, ade orang buat hal dengan kita, huhu...dah la dia yang mulakan...kita nak mengalah ke or pertahankan hak kita...sedangkan memang terang-terang la tu hak kita...
kalau ade orang buat hal macam ni kan...rasa macam nak tempah 1 kubur je untuk dia...tolong la jangan selfish, tak baik ambik hak orang lain..sekecil2 zarah atom sekalipun, Allah tetap nampak...so, besenya kalau berhadapan dengan orang macam ni...huhu... 3 words for you...*kirim salam la aku nak cakap 'i love you'*... 'jangan cari pasal' because, once aku bukak mulut, memang pedas.... klau aku nak buat sesuatu tu, aku akan buat...and jangan paksa aku buat luar dari jangkaan orang... bila orang tu sakit hati, hambik ko!! rse la macam mana orang lain sakit hati masa tu....
'Revenge is a confession of pain'...yup!! but...but...'an eye for an eye would make the whole world blind'.....'There is no revenge so complete as forgiveness&…