idea---> reality

salam...

huhu..lame dah tak update, bese ler, busy gantikan balik kelas yang trtinggal mase evacuate.. bior ganti kelas, jangan summer break tangguh...hehehe...

hoho..this time, kali ni terfikir tajuk ni lepas tengok 1 video, not in youtube so i can't post the link here..but it is awesomeeeeee......

think..think...think... when we were little children, any idea came out, we would made it happened...kan...kan..kan...jangan korang menipu, macam la tak tau yang perempuan selalu pakai long dress and main make up2, n pusing2 kononnya macam cinderella, n the boys used a red blanket and put it behind and became a superman.. we would do anything without thinking the risk and what we thought was 'i just want it to be real'...

huhu, teringat mase kecik2 dulu nak wat kapal lanun, and i took the whole night to make my bed turned out to be 'kapal lanun' sebelum ayah ak jerit...'kemas balik!!' tapi ak wat dek je, because it was my idea!! *see, the risk=berani ko wat dek je kata2 encik lanskoperal tu~~ and i dearly hoped to be like 'Xena the warrior' hoho... nak main pedang2, pastu suruh adik ambik pisau yg REAL then buat2 kononnya lawan pedang.last skali, ter'cantas' hujung kening sendiri, esoknya bahagian hujung mata berbalut macam lanun. sampai sekarang kening ak nipis sebelah.. *confirm ade orang telek kening ak lepas baca post ni...

thats the point, waktu kecik2, kita tak fikir risiko yang ade and main hentam je ape yang nak dibuat, and lastly we did it!! when we became adult, everything seems to be a little different, bile fail exam, kita dah down.. bila kita nak buat sesuatu yang baru, kita terlalu fikirkan risikonya, susah la, ape la..sampaikan last skali tak buat apa2 pun...

tapi, klau semua ni berlaku mase zaman kecik2 dulu, mesti kita tak kisah, because we just had an idea and made it happened, because we believe.. contohnya, kalau nak jadi doktor, jangan fikirkan risiko or susahnya bidang ni, just do it! just have an idea and make it happen...taraaaa!!! the same thing goes with you, tak kira la dalam perkara ape2 pun...aja aja!! fighting!!

Comments

Amin Akio said…
betoi tu...good motivation...nicely done..^_^

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~