Posts

Showing posts from April, 2014

Because I'm a human too.

'Ko kuat nyaahhh!'

'Hey ana yang kuat tanpa muscle berketul-ketul'

'You are strong enough'


Semua orang cakap aku kuat.
Tapi diorang tak tau, kadang-kadang aku tak nak pun jadi kuat.
Sebab..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Penat.

Nenek

Image
*air mata ni, dah tahan-tahan pun keluar lagi* Stop grieving, rasulullah s.a.w tak suka.

Mon, 21 April 2014. 21:57 pm

Too many bad news in one day, salah satunya
Dapat tahu, nenek dah kembali ke rahmatullah.

Sebelum nenek meninggal. Dah lama dah simpan, dah lama dah rasa tak sedap hati, dah lama dah rasa kacau bilau. Kalau ikutkan dah tempah tiket balik.

All I could do, was asking my cousin and my mom,

'Nenek makan tak?'

'Nenek bercakap tak?'

'Nenek macam mana?'

and it goes on.

Tak boleh concentrate study, tu pasal la jawab end-block tunggang-langgang. kalau terfikir je terus tido. Takpun terjun je swimming pool. No, I dont want anyone to see my tears, the pillow was wet though. Up until now, even my roommate doesn't know. Tasneem pernah pesan, 'Don't bite more than you can chew', tapi kalau dah tak boleh kunyah, telan je la kan. Monologue je la dalam hati, Allah Maha Mendengar. Kalau Allah nak tarik nyawa nenek dalam masa terdekat, biarlah dalam k…