miss those days~



Salam~~

tajuk atas tu, kalau sebut laju-laju macam 'miss tosai'~ still remember betapa frust menonggengnya aku biler kena repeat 2 papers.heeee~~ segan pulak nak ingat balik...result baru keluar, and.....LULUS!!! alhamdulillah. Sekarang boleh tarik nafas lega~

Untuk kawan-kawan yang belum bernasib baik. Gua memang tabik spring sama lu!! Don't think the other way, I mean Allah takkan uji lebih dari yang mampu kan, bermakna ujian yang berat macam tu anda boleh tampung, kirenya anda memang hebat!! It's just a DELAYED success.



And sekarang, rasa sangat-sangat berterima kasih pada semua yang bagi kata-kata semangat. Yang komen kat post, message kat facebook, texting through phone. Melalui words pun boleh buat orang terharu sebenarnya. *Kate je la ko touching farhana~~

Nak melalui fasa starting dapat result kena repeat sampai la dah habis exam. Memang..........menguji jiwa dan bakul raga. Tapi dalam fasa tu la aku belajar banyak perkara, well no need to mention here. Lebih baik simpan personally supaya akan ingat lama. Dan sepanjang fasa tu la, aku jumpa ramai orang baru dan dengar banyak story yang boleh dijadikan sebagai pengalaman. Especially stories dari akak-akak senior la.

I miss those days..... mula dari sampai ke Mesir merempat bersama 4 musketeers Am, Sue, Zaty, Azriah sampailah hari start semester baru..

Teringat moments:

Kak Ina pujuk nak buatkan aku air milo sebab Am bawak lari susu coklat. Kak Ina gelak je bler tengok aku buat muka.


yeay!! bukti kat atas menunjukkan kak Ina rindu kte! hew..hew..

Am teringin nak hot chocolate, desperate giler sampai guna tepung kek coklat buat air. Lepas tu, takde siapa berani minum~

Zaty bersungguh-sungguh nak buat spaghetti carbonara sampai jari luka. Suasana dinner bertukar jadi sadis...
*aktiviti kamiyang 'takde keje~' orang suruh tuang air, lain yang dibuatnya

Sue & Azriah pergi naik tingkat 11 mintak spaghetti kat kak Ania sebab aku mengadu lapar, tengah malam plak tu. Well, diorang yang habiskan spaghetti. Kalau ada Azriah, confirm la semua benda boleh habis. Saingan sengit kot kalau makan ngan dia.

Menjerit dari tingkat 11 dengan Azriah, siapa lagi kuat makan...lepas tu kena tenyeh ngan Am.

Oh ya, sepanjang kena repeat. Aku tak pernah masak sendiri..diorang dengan seniors yang masakkan. Setiap kali dinner, mesti ade topik yang kelakar. LOL!

sama-sama terlibat dalam program AHLAN (untuk students 1st year baru), then vacation ke Matruh & Siwa. Miss those days~~

Mungkin ini salah satu hikmah kot, aku kena balik Mesir awal...kalau tak, tak dapat semua ni~ Miss those days~ *smiling.....alhamdulillah~

p/s: Semoga Allah permudahkan urusan orang Aberdeen...amin.


Comments

Anonymous said…
Alhamdulillah...yeay!!!...lulus...semoga aok tabah dan bertambah cekal pada masa hadapan...hwaiting!!
Anonymous said…
~Apakah manusia mengira bahawa mereka akn dibiarkn hanya dgn mengatakn ,
"Kami telah b'iman," dan mereka tdk diuji?? ~ (29:2)

Sebenarnya p'caturan Allah SWT tu sgt indah kn...Allah tahu yg mne yg t'baik buat hambaNya... :-)
... said…
kak liana pun suka sgt lagu good life tu.. time down and depress gila skali tu, akak dgr lagu ni je. seribu kai ada. astagha. hehe

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*