a prank before midyear exam~






Salam yaw!!

Aku tau semua pelajar Kasr el-aini Medical School dah bertukar jadi burung hantu, dan bilik bertukar jadi gua dengan dipenuhi buku dan mendapat panggilan 'sarang'. ok tak, tu aku. 'Ana dah keluar dari sarang dia..': kata Qayyah. Birthday Kayla jatuh pada 9/1/2012, 2 hari sebelum exam Physiology k.. PHYSIOLOGY! Subject pembunuh yang paling kejam..tapi....kteorang
sempat lagi buat prank. ok, i hope this entry will not be too long, ana..........balik kepada buku
cepat~




Prank nye......
1) buat-buat tak tau birthday Kayla---*typical~
2) pakat dengan ketua batch a.k.a Mr. Luqman ......*this gonna be interesting
3) Luqman call kayla, kata maklumat Kayla tak lengkap and ade masalah nak transfer elaun, and suruh Kayla pergi embassy ASAP...... *aha~
and SHE DID... aku dan Timah volunteer temankan dia pergi embassy. Ye lah kan, takkan nak biar minah tu buat kecoh kat sana. dan kiteorang sampai kat embassy, dan......masuk.....dan Kayla naik pejabat bagi salam macam masuk rumah orang nak Raya je. LUCKILY.. pegawai JPA takde waktu tu. Tak cukup ngan tu, lepas solat, Kayla pergi pecut ke sana semula tanpa kteorang k. Nampak tak betapa nekad nye dia~ NAMPAK TAK?! Penat tau nak control minah ni.


Aku cakap la, sementara tunggu embassy jomla makan sekejap.. kat SPECTRA...hewhewhew~
The two birthday girls~ =D Ibah and Kayla...

Walaupun selepas 15-20 min 'bermesyuarat' nak makan ape, walaupun selepas makan, masing-masing dah macam wanita sarat mengandung..Kayla and Ibah still tak tau ape-ape..and ya, Kayla still lagi bising pasal masalah elaun dia tu. sampai la......waiter tu hidangkan dessert, which is of course la kek Monginis tuu~ be lucky ladies~ dan dihujani dengan hadiah..dan...video dari Timah, Qayyah & Kinah.
ok, waiter yang tangkap gambar ni Parkinson ke? kenapa shaking?!! takpe takpe, beta ampunkan.. *annoying gler kan?

*Mouthwatering~ grilled fillet with Italian sauce.. medium-cooked.. juicy~
*giler lensa

Tak cukup ngan tu... pergi Coffeeshop Company sebab nak cari cappucino.. and pergi Cinnamon tapi tak beli ape-ape.. thanks to bisikan angel syida.. 'Ana, ingat ko dah belanja berapa hari ni? Ko nak gi Ireland....DAN scotland~' but....please know...that Cinnabon needs me! Yup! I spent almost 100 l.e just for food!

To Ibah: Sanah helwah!! Ibah dah besar, dah 20 tahun pun.. walaupun luar macam kanak-kanak Tadika terlepas masuk universiti tapi deep inside tont Ana tau Ibah dah matured cuma telinga Ibah geli je biler dengar orang cakap pasal kahwin. Takpe, semoga Ibah akan adapt. May Allah bless you, and Ibah...ade banyak yang Ibah akan lalui lepas ni. So, good luck in your future!

To Kayla: Sanah hewah!! Aku taknak cakap ko dah besar, sebab ko memang dah sedia besar pun~ wawawa *ok, ni joke yang kejam. My dearest kayla yang merangkap 'mak' dalam rumah ni, I don't mind spending the whole evening just to accompany you to buy your dream camera. or sacrifice my time to bake the Cinnabon which turned out jadi biskut *salahkan oven yang ntah ape-ape tu!* and again in Spectra..not even once as long you are HAPPY! at least I did something on your birthday~

Yup! meninggalkan meja study ketika study leave untuk exam boleh dikategorikan 'dosa besar' dan boleh dapat hukuman mandatori, seriously~ but once you do that to make our friends happy, as long you do that for ukhuwah a.k.a friendship, and the most important, as long you do that for ALLAH. You won't feel regret and you'll be happy too!

Comments

AlbaFAA said…
ukhwah itu lebih manis.

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*