GenX annual gala dinner

salam,

balik dari Asfour, exhausted..tapi tetap boleh online. Kalau si ibu hilang penat setelah melihat wajah anaknya selepas keje, aku hilang penat biler internet ade..wohoho!! internet ni dah jadi cam aku punyer anak plak.

aku online je, Aisar mintak tolong aku untuk video annual dinner..so, tolong je lah kan, untuk annual dinner jugak..and then, aku touch up script untuk jadi MC, and selongkar cari kasut untuk esok, lepas subuh baru boleh tido.

keesokan harinya, sebelum zohor dah kena pergi dewan, dengan AJK yang lain. Try rehearsal untuk malam nanti, dengan partner aku yang sporting lagi sempoi, AFIQ ZHARIF!!! yeah~ kadang-kadang aku rasa cam dia ni Aznil Nawawi Junior je..

waktu rehearsal, muka dua-dua macam ntah ape-ape je..

annual dinner ni, ade 2 part, informal & formal. aku dengan afiq zharif jadi MC untuk formal, yelah ade VIP kan. To be frank, sepanjang majlis formal tu, aku tak rasa nervous pun, sebab partner aku memang sempoi and lebih relax, cuma mic je problem. Tapi jadi partner dia memang best, kiteorang cuba nak jadikan majlis tu formal tapi tak terlalu serious and bosan..so, memang banyak la dialogue yang dibuat secara spontan and last minute.

ni big boss aku tasneem, AJK Protokol..
so, siapa jadi MC untuk informal dinner??
Minu & Lah!! aku ngan tasneem setuju kate Lah nampak macam abang dia, Matlufi..diorang memang sempoi giler and gimik yang best ketika Minu tengah kelam-kabut cari Lah..


gambar family!!! dari kiri: kakak tiri, papa vogue, aku, and mak mithali..i love the red roses and carnation eh? tak kisah la, asalkan bunga original..


i love the chandeliers..i told ya, aku suka barang yang berliplap-liplap kat sini
nak tangkap gambar kakak tiri, suddenly ade Bruno Mars kat belakang..
sekumpulan kanak-kanak hyperactive, trust me, sekali korang terjebak ngan diorang memang havoc la..waktu main game malam tu, kinah je yang dapat teka lagu 'dragonball', i tell you..dia memang devoted fan of dragonball!!

sape ingat dalam drama Arab waktu kat INTEC, dua orang ni nawwer and kerol jadi 'garsuneen' a.k.a waiter, malam tu, they became the REAL waiters..gambar ni khas sempena diorang, Jie yang tak habis-habis tepuk tangan semasa aku tengah bercakap, Kayla yang tiba-tiba mencapub mase aku tengah buat pengumuman...haih~ nasib baik lah aku yang jadi MC.. Ibah yang sangat low-profile and ayu... suddenly menyalahgunakan pisau....
boleh tengok tak sumthing yang ketara dalam picture ni, orang lain kat belakang bergambar secara formal and suddenly cik qayyah datang interframe dengan gaya cam tu, now, korang boleh bayang kan macam keletahnya dia waktu game malam tu..

and not to forget, Atul..the busiest lady boss hari tu, sebab dia la tunjang akar pokok utama untuk majlis tu..big applause to her!!gambar family 2!! aku dah letih dah masa ni, tapi diorang still ade mitochondria yang banyak.. and lastly my picture!! sorry to my partner Afiq Zharif kerana betrayed ko, sepatutnya dah plan nak pakai baju warna merah...but...i couldn't find a red dress!!!! thanks to Vero Moda sebab ade sale, nasib baik ade sale 50%, kalau tak, aku tak sanggup beli baju ni dengan harga mentekedarah.

to all AJK untuk dinner ni, I personally have observed how hard you guys been working for the annual dinner. so, big thanks to all of you.. to Jenol, walaupun ko acting punyer formal nye, tapi aku tetap gelak macam orang giler masa ko nyanyi lagu Siti-Percayalah


p/s: gambar aku tak lawa, just guna ipod je, takde kamera meyh~~ but yang penting!! memori~~

Comments

drift queen said…
lpe nak mention ke-stylo-an faiz apolusia and the geng utk dyorg nye performance...
ATULDOM said…
hee, suke nyer post nih,

will be missing dinner night, :)
alhany said…
yeahhh~~it's great!!

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*