ape nak buat transit lama-lama?!

salam, I'm home!!!! I'm home!!!! yeah!!!! hehehe...ni berita baik untuk orang malaysia, tapi berita menjeleskan untuk kawan-kawan yang still ada kat Egypt.Tapi...tapi...kiteorang transit 8 jam kot!!! 8jam!!! wanita yang sarat pregnant pun boleh selamat beranak tau..

tapi kiteorg satu umah, hehe..so, merana pun secara berjemaah. waktu sebelum boarding, tiba-tiba baru nampak kelibat Ihsan, ceh!! dia dapat pakej skali ngan hotel. well, tak kisah pun..at least kteorang terselamat dari cuaca Bahrain yang panas giler..

Dalam flight tu, kteorang bermain ngan sorang budak arab ni, nama dia pun tak tahu..tapi dia sepatutnya rasa bertuah sebab dihiburkan oleh 3 ladies(aku, syida & syakiey), ingat senang ke nak dapat peluang ni tanpa perlu berpoligami? but..but...sampai sekarang kiteorang doubt dia ni laki ke perempuan?? aku rasa laki..
























budak ni dia sangat pandai buat muka..gambar yang dia senyum sikit tu waktu aku berjaya skit la buat lawak longkang, gambar lagi satu tu nampak sangat dia dah meluat~~ fine!








dia sangat comel!!



















but suddenly, syakiey nampak mengerikan dalam cubaanya untuk tiru budak tu






















































I was in Bahrain!!! me and him ade chemistry kan??













first, ape nak buat? tawaf airport sepuas-puasnya walaupun terkilan sebab tak dapat shopping, 1 USD= 0.375 Dinar!!! Istikharah dulu kalau nak beli barang. Me n Syida pusing-pusing kedai perfume. Dapat main-main dengan testers pun dah kira bagus.




Memang takde keje!! kain biru tu sebenarnya lengan jubah..
well, walaupun tak dapat hotel macam Ihsan, at least kiteorang dapat free dinner kat Skyhub..hehe..

















Ade sekumpulan orang Pakistan tengah buat gathering, 1 patah pun tak faham, tapi diorang tepuk tangan kiteorang tepuk, diorang doa, kiteorang aminkan..

Menyibuk a.k.a tolong meriahkan majlis orang tu pun dikira 1 aktiviti penuhkan masa lapang gak..


do you see the guy sitting next to Syakiey, i guess dia memang pangkat tinggi kat situ..hehe..kami pun bermanis mulut berborak ngan dia, and dia belanja coffee!!!






























aku dah letak dah novel-novel dalam hand luggage, but suddenly pak cik Arab tu ishh!!! pergi campurkan dengan luggage untuk masuk kargo. dah puas dah bertekak, ish!!

so, ade la satu kedai buku kat airport tu. Mula-mula tertarik dengan buku My Sister's Keeper, tapi buku Princess ni lagi menarik perhatian. sedar tak sedar sejam aku berdiri baca buku tu sampai lah orang kedai tu tegur. 'if you want to keep reading, then you can buy it..this is not for reading' fine!! aku pun beli je la, muka dah tebal kan...
it costs BD 5.00 weyh!! equal to rm50!!!






















and lastly, ni lah choice yang ada...TIDO! kayla dah gaya samurai dah..


selepas flight selama 8-9 hours yang menyeksakan...ugh!! akhirnya sampai Malaysia!!! tengok langit biru dengan awan..waaah~~ and makan ikan bakar with tom yam, milo ais! laksa penang! and DURIAN!!!!! heaven~~~

p/s: to kak liana!! tak sabar nak jumpa~~~ to kak ct, sila lah jeles~~~


































Comments

Siti K said…
huk3, yes, u made me jealous.
suka la tu kan? hoho.
putih mata & telinga tgk & dgr org dh smpi msia, huhu.
xpelah, kirim salam byk2 pd kak liana k?
amik gmbar byk2 tau tn puteri tym hang out dgn kak liana, beta nk tgk, hehe. :)
Liana said…
"tengok langit biru dengan awan..waaah~~ and makan ikan bakar with tom yam, milo ais! laksa penang! and DURIAN!!!!! heaven~~~" --> wahh, cara hana tulis mmg mcm heaven je.. hehe.. akak x sabar nak makan ikan bakar with tomyam + milo ais dgn hana sayang! kiki.

@ukhti siti K: aiyo, ana x brp suka amik gmbar sgtlah.. malu2.. hehe.. (alamak, bunyik cam gediks lak.. ni mesti gara2 hana la..=P jk jk.. ><) salam sayang ! oh, and liana harap enti dpt gunakan masa dgn sebaik2nya. iA. <3 fillah!!
Siti K said…
Liana: oh ye ke? ops, sorry. hehe.
its ok then, have nice time both of u! insyaAllah.
tQ liana, i'll make used of time, insyaAllah. doakan ye?
take care n selamat mnyambut ramdhan. love u more dear, fillah. ;)
<3 <3 <3
drift queen said…
tapi kak ct akan tetap jd workaholic...ngeh~~

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~