waktu ni lah otak jahat berguna

salam...anyeong haseyo~~

hoho..bertepatan dengan tajuk post ni, saje je, takde benda nak citer, ni adalah satu jalan untuk membuang masa...

di suatu pagi yang hening, kayla dengan syakiey pakat gi uni awal sikit sebab nak breakfast kat luar, ngeh~~ *padahal sebab aku dengan syida bersiap lama, sebab tu kena tinggal..so, aku dengan syida plan nak nek teksi...

dah tahan teksi, hmm....ade sorang plak pakcik kat luar tu, beriya la suruh kteorang masuk je teksi tu..hoho..no no..bukan style aku naik teksi tak tawar harga dulu k..*kat Egypt je.. tapi, dah pakcik tu paksa, naik je la..huh!! nampak sangat pakcik fail exam sivik..cuba pak cik lawan exam Sivik ngan nenek saya, mesti nenek saya menang!!

haaa~~ waktu naik teksi tu..dah agak dah...muka pakcik tu, kalau tak scan pun boleh nampak tanduk kat belakang...pastu, dia start dah tawar harga, eleh...tak tanye pun~~ dia suruh kteorg bayar 10 L.E, omo!! kiteorang naik teksi meter pun ke uni paling mahal 6 L.E tau!! cekik brachial plexus btul..*Anatomy...

haa...dah name pun, Nurfarhana bt Abu Bakar kan...pastu aku duduk kat depan plak tu, nasib pak cik tu la berdebat ngan aku..huh! aku kate lebih baik turunkan kteorang kat situ je, kalau nak harga 10 L.E ..dia tak nak turunkan...tau takut~~pastu aku secara 'LIVE' berbincang ngan syida plan jahat pure dari otak aku..muahaha!! of coz la boleh buat 'live' pakcik tu mane paham BM..


turun dari teksi, syida keluarkan duit. aku tengok dulu jalan raya clear ke tak..okeh!! cantik!! first time, aku tengok jalan raya kosong mase tu..aku: syida, biler aku jerit 'lari' ko lari tau..pastu syida wat muka terpinga-pinga..pendek kata, muka suci tak pernah buat nakal la..aku letak duit 6 L.E kat atas kerusi, then..tarik tangan syida. 'SYIDA LARI!!!' maka dengan kain baju kurung tu la, aku lari berduet dengan syida berlari lintas jalan raya untuk masuk ke uni..

sempat la toleh belakang, pakcik tu buat muka bengang giler kot..so, aku buat andaian pakcik tu akan kejar kteorng..yup!! bingo!! pak cik tu memang kejar kteorang, sampai ke uni, tapi..so, aku jerit kat syida, jangan berhenti lari,..syida tak habis2 jerit..'Ana!! aku takut!!!!' ...ngaaa~~ 'rilex je, pakcik tu tua', dari jauh aku boleh dengar pakcik jerit..' a'syara!!!! a'syara!!!! (sepuluh)'

faham2 je lah kan, kalau orang Arab marah tu macam mane, eventually pakcik tu kena tahan dengan pak guard uni kteorang. Aku assume, pak guard tu mesti akan panggil kteorng suruh bayar balik..helloo~~ nak buat nakal tu biar sampai habis..aku tarik tangan syida, pergi ke belakang kawasan parking kete, then lari masuk lecturer hall..

syida tak habis2 cakap 'ana..aku takut!!'... waktu tu lah aku fikir, 'ko mesti tak pernah wat nakal mase sekolah kan?' pakcik tu saje nak amik kesempatan kot nak tipu kita...kirim salam la! so, tuan-tuan dan puan-puan, otak jahat a.k.a nakal tu berguna ya ketika waktu ni, untuk kesejahteraan sejagat..

Comments

Amin Kamal said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~