doctor? perhaps~


anyeong haseyo~

first of all, dr tadika smpai la abis spm, sekali pn sy x prnh jawab, 'doktor' setiap kali org tanye, 'cita2 nak jadi ape?'

today is my 4th day of prog pendedahan kerjaya seorg doktor, selama ni mmg x larat nak online lame2 coz mmg penat lepas blik dr hospital. (ceh, ak ckp cm ak ni doktor jek, LOL)

i will tell about my experience after it ends...ngee~

wktu nak isi borg JPA, my mom was sitting beside me, bile sy nk tekan 'kejuruteraan', huhu..terus dia bantah..aiseh, dia bantah ak nk amik engineering mcm la ak mintak izin nak kawen lari..huhu..

dia kate amik dentist senang..ceh! punyer la x challenging nyer..so my aunt kate amik je medic dlu..so ak pun tekan la 'perubatan timur tengah', hahaha!! sebab...x byk saingan seeebbbbaaabbb...takkan la org cina ngan india nak apply gi timur tengah~...peace~ klau ak amik MARA..dia bg priority pd bdk MRSM dlu..

so setakat ni pgi program tu..memang seronok..new experience, especially mase kat O&G (sakit puan), secara live tgh org nak bersalin..dgr org menjerit n tangisan pertama baby~ WAAAHHH!! skali citer rase cm nk cerita semua~

tapi seriously, klau jumpa mane2 doc pn, most akn kata diorg regret jd doc, bkn senang nak on-call smpai 36 hours non-stop, unless patient x ramai ...nak2 sape yg jd HO (housement officer) mencabar giler..BUT, Disebabkan diorg kata susah, sbb tu la ak nak cuba...challenging~ lagipun, dlm setiap doa, ak minta Allah jadikan ak seorg hamba yang blh berbakti kpd masyarakat, agama n negara..so, spjg prog ni..i got instinct, maybe this profession is for me..

Comments

call me fat said…
farhana..best nye dgor ko citer sal program nie..huhu

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*