ukhuwah sesama Islam~




Salam

This moral value you can feel when you travel especially to the country where not majored by Muslims. First day dekat Ireland, and most days kteorang spend dekat rumah kak Add, bersama housemates nya, kak Farah Salha yang rupenye duduk Temerloh dekat kitew lew~, kak Zahidah yang suka baking *she teach me how to make tiramisu meyh~* kak Farah & kak Ieda *I got her merah menyala trench coat, hew~*


kak zahidah ajar buat Tiramisu, tapi aku panggil 'keindahan tiga tingkat' setakat ni rekod paling tinggi pun 3 tingkat je.

me : segannya akak-akak ni layan kite baik sangat la
syida: next time, biler kita dengan tetamu layan la baik-baik jugak macam akak-akak ni layan kite.

When we were in Edinburgh, hari Jumaat dan hampir masuk waktu Zohor. waktu tengah tercari-cari masjid kat mana muncul sorang laki muslim, tapi bukan Melayu tegur Abang Tasneem dan tunjukkan jalan ke masjid.And when we were in Glasgow, dapat tumpang solat kat cafe yang pemiliknya Muslim. Alhamdulillah, Allah permudahkan~

Lepas balik dari Scotland, kteorang banyak habiskan masa kat rumah SJ *until now I don't know what it stands for* bersama kak Fasya, kak Sufi, kak Nasuha, kak Yuyu, kak Faiza. Kteorang tak pernah kenal pun sebelum tu, tapi subhanallah ramahnya akak-akak ni macam dah lama kenal je. Ni belum masuk lagi segala makanan yang dimasak. Datang rumah nak dekat 1 pagi pun dapat makan nasi lagi. Heaven~
dapur, tempat pertama yang kteorang selalu lepak dan juga 'office' kak faiza

Layanan akak-akak macam first class kot, tak menginap kat hotel pun takpe. InsyaAllah, ukhuwah yang terjalin dalam masa beberapa hari tu akan kekal, mane tau kat hospital nanti tengok-tengok jadi MO kteorang. Hewhew~ Terasa macam nak pergi PMC je cuti summer nanti, Penang tour pulak! InsyaAllah jumpa lagi lain kali, dan thanks A LOT! Semoga Allah permudahkan urusan akak-akak~

Harap dapat jumpa lagi!

Comments

... said…
bestnya

k. Liana
Atiqah Zainal said…
apa khabar org mesir? :)

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~