uhibbuki fillah paa~

Salam~

Muhajirin system....di mana akhawat batch dibahagikan kepada Ansar & Muhajirin. Ermm.. boleh rujuk balik pada sejarah Islam di mana wujudnya ukhuwah ter agung antara Ansar & Muhajirin. Bila system ni dah dirasmikan oleh 'ainin maka bermula lah musim di mana Muhajirin berduyun-duyun dapat hadiah daripada Ansar. hehe...masing-masing sengih la dapat rasa macam mana feeling ade secret admirer..kan...kan...kan... tambah lagi korang tak tau siapa Ansar masing-masing kan..

As I am Ansar, rasa macam sedih je tak bagi ape-ape lagi kat my dearest muhajirin. Mesti dia terasa kot bler tengok Muhajirin lain dah dapat hadiah...

Kenapa aku tak bagi hadiah lagi sebab..........................
Kalau aku nak buat sesuatu untuk orang lain, biarlah datang dari hati sendiri dulu~ =D

Bila feeling tu datang sendiri, berkelung-kelentang kat dapur sampai 2 pagi untuk siapkan kek pun takkan rasa penat.. tangan terluka pun tak rase sakit~ I'm sure others Ansar pun rasa macam ni =D

Who is my muhajirin? *drum beats!!!!!!!

NIK AZFAR AZIRAH~~ atau nama glamour 'Paa~'

Who is Paa to me?

Dia seorang yang sangat lemah-lembut, sopan-santun, ayu..kirenya boleh masuk la Top 10 Isteri Idaman.

Penyayang....ya, dia suka cerita pasal anak saudara dia. haha! Paa siap berjaga 2-3 pagi sebab nak temankan anak saudara dia main game..

kind-hearted =)

soft-spoken =D

Pandai memasak! NO DOUBT~

what i like the most about her is.... dia sangat MOTHERLY~~ =D
one my habit is, bler rasa miserable or trying to find something to brighten my day is... pergi kat sape-sape and say 'nak peluk~' and paa is one of them. *aih, malu-malu......

and yeah! she hugs me... =D and mungkin sifat lemah-lembut dia make me feel like I'm in my mother's hug..... heeee~~~

Pernah baca post ni? <-- klik
Post yang i learned how to bake cake with Chef Paa~ and trust me, aku pun tak percaya Paa boleh melayan kerenah aku masa tu. Dalam dapur ada 3 orang (plus Jie) tapi kecoh macam ada 10 orang. I love that moment~




*tasneem, ko memang tak boleh daring lagi kew??~
mind my grammar and shaking sebab nervous...sorry~~
to Paa,
hehe..kita tak rapat macam best friends tapi perkara baik yang Paa buat walaupun kecik..iA akan ingat sampai bila-bila...sebab................................. ukhuwah fillah tu sangat SWEET~

forgive me for I didn't give you lots of presents like others muhajirin got, coz I always had no idea what to give to you.

forgive me for I didn't wish you anything especially before we had quizzes coz I really didn't know what to say..

So, ni je la yang Ana dapat buat untuk Paa~
Cheese cake yang entah ape rasanya.... *sorry sangat-sangat kalau tak sedap~ ..gulp!
origami yang ada quotes dalam tu...

uhibbuki fillah~~ *hugs and kisses~

****************************************

special thanks to Syida yang temankan beli bahan kek, syakiey, kayla, timah..my housemates yang supportive
Tasneem pemegang kek ter stylo..
Am, sumber resepi cheese cake
Sue & Zaty, maklumat yang diberi
Tqa tuan empunya handphone yang mainkan lagu tuew...
'Ainin & Syak yang sudi beri ruang untuk buat something kat depan tuu~~

p/s: saje letak video besar gedabak, sebab video tak jelas..harap nampak tulisan~~ tehee!!!


Comments

Anonymous said…
the most sweetest thing ive ever seen...and its a nice of U...
nik azfar said…
part top 10 isteri idaman tu adalah bohong semata-mata..=P
saranghae lah ana...
kin said…
when i feel miserable, hugs is the most thing i want too.. got it from my papa a.k.a. tneem. salunye lah.. hehe.. masyeh pa~~ Sweeeeett ana!!

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*