jeruk P + bidang jenayah

salam~

anyeong haseyo..

nape ak tulis tajuk 'jeruk P'? tu merujuk kepada lesen P ak yg ak kira boleh msuk balang, msuk cuka ngan garam, siap jd jeruk sbb ak rase xde gne kot..bwk kete cm bwk kete mainan yg langgar2 kt genting highland tu je..huh!

Ahad lepas, mak ak ajak gi kenduri, ntah brape abad ak x gi kenduri..best2! nak2 tema: pink!! n hijau~ pelik...hmm..ak pn dgn mke x malu cadangkan usul..'ayah!! biar ayong bwk kete nnti !!!'.. ayah ak tepuk dahi !! sah dlm hati die brkata..'hancur la kete nnti~'

well...well...hmm2..msuk2 kete ak dh lpe nak wat pe dulu..cool2..huh!

mke selamba badak pegang stereng,
kluarkan kete dr umah pun 3 kali mati enjin..

ade dh gaya pantun~

mle2 ok..biase jek..biase ke amenda, gear pun ayah ak tlg tukarkan..ak cukup syarat tekan klac je, mak ak berdekah gelak kt belakang..well, bab speed-menye'speed' ni..of coz la kan..see da leg r..tapi..

ayah ak kt sebelah membebel cm baca kitab 'undang2 jalan raya'
..serious woo..duduk sbelah lans koperal ni lg cuak level nk beranak compare ngan test JPJ..garang gler..tp mak ak kt belakang jd back up ak..yes2!!

hmm..so, ble dh msuk taman perumahan tu, ak jd blur, nak msuk kt mana ak x tau, mane2 simpang ak men redah je..x stop2, ayah ak berkerut dahi..then,

ak msuk la 1 simpang ni..hmm..yang diorg ni pun 1, yg gi letak kete bersepah2 ni wat pe..x reti nk susun ke..*ceh! konon..alasan~ ade plak, kete nak lalu, ak pn bg la laluan..tp ntah ape yg rasuk ak, ak boleh drive straight terus ke Mercedes merah menyala kt depan tu..ayah ak pn ape lg..mengucap..nsib baik ak ni ade akal lg r, sempat la nk pijak brek..haaa~ andai kata ak langgar mercedes tu..botak kepala ayah ak nk byr...

so, ak angkat bendera putih...kluar kete, ayah ak ganti..adik ak kt belakang x abis2 bersorak..'kakak x reti bwk kete!!!!'..

nasib~

Comments

Anonymous said…
ak gile ana nie..
owg nak ajar xnak!!
isk2..nie owg ckp bodoh sombunk!!
kne praktis byk la...
Anonymous said…
faisal yg tulis!!
drift queen said…
ek eleh, mcm la die tu JPJ..
Anonymous said…
mmgjpj kut!!!
jpj pun tkut nak thn sy...huhuhu
-acai-
Anonymous said…
eleh...
dngki la tue...hahaha

Popular posts from this blog

Finally

nurul nabihah bt zakaria~~

jawap soalan, *PIANO*