3 Hari lagi..

Salam

Hari ni 23hb , lepas tu 24hb, 25hb, 26hb balik Cairo........... ma ma malasnyeeeeee..... tampar diri sendiri, dah ponteng kelas pun malas lagi. Kelas dah start 16hb, dasyat kan cuba kire brape hari dah ponteng, ingat universiti tu bapak sendiri yang punyer. Tapi ok la kan, ponteng secara berjemaah, tu la waktu beli tiket semua pakat nak balik hujung bulan 9, nasib baik beberapa lecturer tangguhkan kelas sebab ramai budak Malaysia yang tak balik lagi. =D Lepastu boleh plak malas nak tukar tarikh, wawawa..well, I have my own reason ye...

Qatar, Kul-Doha-Cairo. 23kg..... 23kg je?!! ke.....de...kut.... EgyptAir pun 46kg tau..

Semalam I had a conversation with ibu

me : Ibu, ayong rase ayong nak ambik lesen.............. *tak sempat habis ayat lagi
ibu : kapal?
angah: kereta api?
ibu: lori?
angah: bas?
ibu: kapal terbang? *dan berterusan sebut nama transport..
me: lesen....scuba diving
ibu: HUH?!!!!

Aku memang bagus dalam bab buat ibu terkejut, yup! now it's in my wishlist.. tapi wish je la kan. Kalau musim panas tak pergi Hurghada, boleh buat orang rase menyesal balik awal ke Malaysia. Sepatutnya ibu sekarang berada di Johor, dia represent Pahang untuk main Carrom.......*moms these days* Tapi ibu taknak pergi, bila ditanya ibu kata 'ibu dah tak nak main dah la'...tapi tau je ibu taknak pergi sebab anak perempuan pertama dia dah nak balik...hewhewhew~

Cuti banyak dihabiskan kat rumah, sampaikan ibu paksa suruh gi jalan-jalan.. erk.. dah macam special case je. I've been thinking about lots of things. Sepanjang tahun ni macam-macam yang berlaku, kehidupan di Cairo satu hal, my family in Malaysia dua hal. It's tough to be a medical student, and it's tougher to be anak sulung yang duduk jauh dari keluarga. I wish I was a man. Jadi laki rase lagi tough kan.. er..eh? Alhamdulillah Allah beri keizinan luangkan masa dengan ateh, pakteh, my former teachers and my sibings untuk tukar balik settings 'pemikiran'. Bulan Januari nanti dah masuk 21 tahun, lagi lama lagi rasa berat tanggunjawab..pakcu selalu pesan 'ayong orang ke-3 yang kena kuat dalam keluarga selepas ibu dengan ayah'.. and my teacher said, 'apa-apa yang terjadi nanti pun adik-adik awak akan berbalik semula pada awak'. Berat memang berat, dah nama pun A M A N A H. Perkara macam ni kena ambik serious or it'll be worse. sigh~ *merungut lagi, lempang nak?

Well, I had these 2 friends.. hahaha! ape-ape masalah je refer kat aku, macam la aku ni kaunselor bertauliah. Lol! I miss both of you la, Tasneem & Lek. Selalunya kalau ade masalah, aku boleh cover buat muka poyo like nothing happen *probably Pakteh knows my trick already* but one day, I lost the grip. I sent message to Tasneem and guess what she replied?

Hoi, ko ana kot. Selamba n poyo. you can face almost anything la. n u gotta believe it. I know it for sure coz you're my best bud. no idea what happening to you but whatever you're going through, I got your back ok? Am all ears. Nak suruh kol cakap la. Poyo beno.

Ayat last tak boleh bla. Hmm..kadang-kadang kita rasa frust tak boleh selesaikan masalah di luar kuasa kita. We just have to endure it and support each other.


ateh: kamu rasa tak tenang kan?
me : *nodding
ateh: ateh rase lebih baik kamu dahulukan yang tu dulu

Ramadan 2013, Mekah al-Mukaramah
InsyaAllah~

*Tiba-tiba tukar topik...

Barakallahulakuma wajama'a bainakuma fi khair..
To Bella & Aizuddin

Munawwer & Aisyah
Ade satu lagi.... Bella's going to be a mommy! Yeay! dapat baby girl  =D

Comments

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~