Just for awhile.

Salam pasca-pathology.

Tak 100% pasca sebab ada oral, tapi boleh la.

Exam on, kelas piano pun off. Bukan setakat kelas piano, exam Trinity aku pun off, patutnya hujung bulan ni dah boleh ambik.

Theory dah prepare
Practical dah practise
For the supporting tests, my piano teacher said i can take sight reading, sebab aku cepat catch up new music notes. Aku cuma ikut apa yang dia recommend je, sebab aku sendiri pun tak nampak aku cepat catch up.


Semuanya off bermula dari

1) cikgu piano terlibat dalam International Jazz Festival
2) orang yang uruskan kelas piano tu sekarang kat UK.
3) tight schedule. Ni la problem nya kalau cikgu piano, golongan professional. anak murid, medical student.
3) final exam. final exam. final exam.

Second thing, tak dapat buat umrah sebab...............
.
.
.
.
.
Takde mahram.
Sorang mahram (ayah) kat Malaysia yang sekarang outstation bagai. sorang lagi (ehem) tak muncul-muncul lagi.

Kenapa mesti tahun ni nak buat peraturan baru wahai Arab Saudi. KENAPA?!

Trinity Guildhall exam boleh tunggu tahun depan.
Umrah boleh tunggu tahun depan-depan-depan-depan-depan-depan (sambung sendiri)

Tapi ada sesuatu yang tak tahu bila, tapi bila berlaku sifatnya kekal.

Bila kita kehilangan orang tersayang, bila kita dapat jumpa dia semula?

'Ainin baru kehilangan ayah, Al-fatihah. Bila peluk dia, sempat bisik.

'Ainin rindu ayah ainin?'
*dia angguk
'Ainin anak yang solehah. doa anak yang solehah aset ayah ainin ke syurga. Nanti Ainin jumpa dia kat sana ya'
*dia angguk dan dia senyum.

Dia boleh senyum?! air mata menitik tapi dia boleh senyum. *kagum*

Sebab dia percaya, dunia itu sementara, syurga itu kekal. 

Comments

MH, MA said…
Chaiyokkk!!!! =D

Heeeeyahh!!! Kung Fu! Kung Fu! =D

=)

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~