I LAP U~

'ayong mane?!!'..1 umah cari ak, mak ak ingatkn ak ikut mak cik ak yg br kawen tu kluar beli sarapan, mak cik ak ingat ak kt blkg umah...rupa2nya.....ak tengah tido.....atas....pelamin...*sengal~ ak x tau cm ne blh ade kt situ, nsib baik ak tido lps mak cik ak dh bersanding, klau x melekat bau x mndi pg kt situ...
************************

scene 2: ak dilantik oleh acu (nme pggilan mak cik bongsu ak) utk jd pengapit die...alahai....lemah smngat....nk kata ayu? 'kayu', tu je la 1st time ak touch up skit r mke ak...itupn kna paksa...n msuk fasa akad nikah....

'saya terima nikah Hanurhida bt hassim......', ak yg jd pembawa cincin dekat situ, rse pelik jap, bile mse plak blh tukar stail gne 'saya'...sekali tiba2 ayah ak yg ddk sebelah pakcik ak sampuk 'saya...saya....gne 'AKU'!'...ak yg ddk dekat situ separuh gler tahan gelak....HAHAHA!!! ...ok la tu, nsib baik die x sebut...'KOI TERIMA NIKAHNYA....' tu lg haru..

************************

scene 3 (beberapa thn yg lalu): ak tgk hantaran dr pihak prmpuan kpd cousin ak....ade...kek.....buah....pakaian lelaki....kasut....*semuanya nmpak normal shgga lah ak nmpak.....PS2 ?!!!! *speechless... tp skrg dia dh jd ayah dah...


so, konklusinya, byk ragam mse nk kahwin, tp proses sblum kahwin tu bkn senang, mak cik ak tu pn kahwin ngan kwn die mse sekolah menengah,...ustaz ade cakap, 'bile dh smpai seru nnti awak tau la...' masalhnya mcm ne nak tau...*soalan yg agak poyo

mcm mne klau ak pkai prinsip Halle Berry, 'The man of my love would be the cherry of the pie, and i would be the pie, the best ever pie that would not need the cherry'....maknanya, ak blh hidup tnpa laki tu, mane blh...prmpuan & laki slg melengkapi..dah fitrah...

my prinsip, prkataan 'i love you', bkn phrase yg blh nk cakap sesuka ati mcm 'sy dah makan', its only for THAT MAN...bkn spiderman, superman or mne2 yg adik beradik dgnnya, tp utk org yg betul kita cintai.... *yerk!! ak benci tul msuk fasa jiwang nih....means, suami ak akan dtg la...cinta yg betul2 diiktiraf & diredhai Allah adalah cinta antra seorg suami & isteri....the rest...fikir sndri...

p/s: so, gantikan la prkataan i love you, dgn,,,'i lap u', pastu bls balik...'i mop u too'....

Comments

wirajiwa said…
bukan org chini kah isteri dia tur?
Anonymous said…
i lap u (ngan mop) yonggg.. jage kamu acu citer kat pakcu nnti... hhihi... lap u miss u

Popular posts from this blog

Finally

jawap soalan, *PIANO*

nurul nabihah bt zakaria~~